Vandresokker

Giv en gave til dine fødder. På de længere vandreture er gode vandresokker en nem måde at sikre sig høj komfort. De rigtige vandrestrømper nedsætter friktion og forebygger mod vabler.

Læs mere om, hvordan du opgraderer dit fodtøj med de rigtige vandresokker længere nede.

1 vare

pr. side
Stigende orden
 1. Thorlo Outdoor Athlete, vandresok
  Thorlo Outdoor Athlete, vandresok
  129,00 kr
  • 45
  • 36
  Indlæser lager...

1 vare

pr. side
Stigende orden

Opgrader dit fodtøj med de rigtige vandresokker

Du har akkurat købt nogle rigtig gode vandrestøvler. Og det kan være lidt svært også at skulle smide et par hundrede kroner efter et par vandresokker. Du har jo sokker derhjemme, og hvor stor forskel kan de egentlig gøre? En god tommelfingerregel er, at jo længere du skal gå, jo vigtigere er dit valg af vandrestrømper. De skal kunne præstere mere i takt med, at du bruger dem.

Find varme regulerende vandresokker i uld

Gode vandresokker skal kunne varme og regulere dine fødders temperatur, så du hverken fryser eller sveder for meget. Her er vandresokker i uld et godt valg, da det både isolerer godt og regulerer temperatur. I koldt vejr vil absorberer ulden fugt fra dine fødder og binder den varme, de genererer. I varme miljøer køler ulden dig ned, efterhånden som fugten i ulden fordamper. Du kan læse meget mere om uld og det egenskaber i vores uldguide. Desværre er uld ikke det mest slidstærke i verdenen. Mange af vores vandresokker i uld er derfor blandet med syntetiske materialer som polyamid, elastan og akryl. Mængden af uld i vores vandrestrømper varierer, så du kan finde et par, der er lige din smag.


Minimer friktion og undgå vabler

Du skal også huske, at dine vandresokker skal minimere friktion og hudirritation, så du undgår vabler og gnavesår. Her er der to udbredte metoder, hvad angår vandresokker. Vi vil vove at påstå, at begge dele er med til at forebygge ubehag og vabler. Vælg selv, hvilken trosretning du hører til:

 • Tag to par sokker på - på én gang. 
 • Brug et enkelt par tekniske vandresokker. 

Mange er rigtig glade for at bruge en linersok og et par tykke uldsokker udover. De to arbejder mod hinanden og nedsætter friktionen.Vi er blevet glade for tekniske vandresokker med forstærkning på forfod og hæl. De vejer mindre og sidder bedre til. Og de beskytter ligeledes de mest udsatte steder. Det er som sagt en smagssag, så det bedste du kan gøre, er at prøve det af. Læs meget mere om, hvordan du undgår og behandler vabler.

 

Vælg vandresokker, der passer til sæsonen

Du skal selvfølgelig vælge vandresokker eller vandrestrømper med polstring, der passer til sæsonen. Nogle gange er det nok, du tager et par linersokker på (eller af) under dine sædvanlige vandrestrømper. Desværre er der ikke universelle termer, der gør det lettere at spotte de bedste vandresokker til sommer- eller vintervandring. Alligevel har vi nogle tricks til dig, så du kan spotte de rigtige vandresokker til sæsonen.

 • Vandresokker til sommervandring
  Hold øje om vandresokkerne bliver beskrevet som Light, Athlete, Medium eller har et højt procentindhold af uld eller tekniske svedtransporterende materialer som Coolmax i Thorlo vandresokker.
 • Vandresokker til vintervandring
  Til vinter er ekstra polstring især vigtig. Du kan se efter ordene Winter og Heavy. Sidstnævnte henviser til strømpernes vægt og indikerer en ekstra polstring og tykkelse.

Husk også resten af kroppen om vinteren! Bliver du ved med at fryse om fødderne eller hænderne, så kan det skyldes, at din varme slipper ud andre steder fra. Arme, ben, hænder og fødder er det første der fryser, når vi mister kropsvarme. Så på med hue, handsker, halsedisse og uldundertøj, og se om det hjælper.


Find vandresokker i højeste kvalitet

Hos Spejder Sport finder du vandresokker i forskellige tykkelser og materialer til enhver sæson og smag. Vælg selv om du prioriterer et par meget vandresokker i ren uld, slidstærke syntetiske materialer eller en teknisk blanding, der giver det bedste af to verdener. Uanset om du sværger til linersokker med en tyk vandresok udover eller et enkelt par tekniske vandresokker, så har vi også masser gode valgmuligheder til dig.

 • Falke strømper er en bred favorit hos mange. Hos os finder du både lette strømper til dagsture og godt polstrede falke sokker til de længere ture.
 • Norske Devold er efterhånden en uld guru her i Norden. Kvaliteten er helt i top. Derfor finder du også flere Devold vandresokker enten i ren uld eller en blanding i vores sortiment.
 • Amerikanske Thorlo har mange gode bud på lette og svedtransporterende vandresokker og løbesokker. Gode vandresokker til det varme klima og høj intensitet.
 • Ønsker du kvalitet til en god pris, bør du kaste et ekstra blik på vores vandresokker fra Asivik.

Vil du have yderligere komfort til dine fødder? Så tag et kig på vores indlægssåler eller læs mere i vores guide: Opgradér dit fodtøj

 

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker