Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn
Før musen henover billedet for at zoome
Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn
Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn
Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn

Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn

DKK 250,00
   På lager
Antal
Varenummer: 394981
Den originale slirekniv har, siden den første udgave så dagens lys i 1944, været den rigtige spejderkniv, men Vangedal har efterfølgende valgt at producere en mindre udgave, der passer bedre til børn. Kniven er produceret i kraftigt rustfrit stål, der holder skæret godt og er nem at slibe op når det bliver nødvendigt. Håndtaget er lavet i palisander, der en af verdens hårdeste træsorter, og forsynet med ”stopper”, der sikrer, at hånden ikke glider udover bladet når du arbejder med kniven. Skeden er fremstillet i kraftigt kernelæder, øverst i skeden er sat en lille pal, der går ind i skaftet når kniven sidder i skeden og sikrer dermed at den ikke hopper ud når der er gang i den på natløb m.m.. I skeden er der præget et DDS logo.
Vangedal bruger naturligvis kun certificeret træ til produktionen.

TIPS:
Slibning:  Det er meget forskelligt hvor hurtigt bladene mister deres skarphed. Det afhænger meget af hvad kniven bruges til. Ofte er det dog kun æggen, der har lagt sig, og i stedet for at slibe bladet, kan en tur med et almindeligt strygestål i mange tilfælde hjælpe. Det har den fordel at der ikke slibes noget af stålet og æggen bibeholder sin oprindelige vinkel. En slibesten eller diamant slibestål vil altid slibe en smule af stålet, og overdreven slibning vil uungåeligt medføre mindre og mindre knivblad. Hvis bladet hurtigt føles sløvt, kan man forsøge at lave en mere stump vinkel, som også er mere robust. Jo spidsere vinkel på skæret, jo lettere lægger æggen sig ved brug.

Blad i hård stål, længden kan variere med et par millimeter, men er ca. 10cm.
Skæfte i palisander træ. Vangedal bruger naturligvis kun certificeret træ til produktionen.
Skede i kernelæder medfølger.
Vis mere
Vis mindre
Våbenloven
Debatten om knive i det offentlige rum har fyldt meget i medierne. Er du i tvivl om hvornår du må gå med kniv, kan du læse mere om våbenloven her:.
Våbenloven om knive
Spejder Sport - udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Julegaver

Bestil julegaver senest d. 20. december kl. 12. Så leverer vi inden jul.

Vi bytter julegaver frem til og med d. 21. januar 2018.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

salg@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse