Vedligeholdelse og opbevaring af dunsoveposer

Dun er en naturlig fiber med en isolationsevne i forhold til sin vægt, der langt overgår kunstfiberposer. Derudover er dun ekstremt smidigt og ”smyger” sig tæt omkring kroppen, kan komprimeres meget og giver dermed en lav pakvolumen. Endelig kan du – med den rigtige behandling af din dunpose – forvente at du har glæde af den i op til 5 gange længere tid end en kunstfiberpose.

Opbevaring

Når du ikke er på tur med din dunpose, skal du opbevare den i en stor pose/sæk, hvor den ikke bliver komprimeret og kan justere luftfugtigheden med det omgivende miljø. Dette er for at undgå en permanent komprimering af dunene og dermed nedsætte deres isolationsevne.


På tur

Når du er afsted på tur, pakker du naturligvis din dunsovepose i den lille pakpose. Og her vil du virkelig opdage en af de markante fordele ved dunsoveposer, da den kan pakkes sammen til et meget lille volumen og vejer næsten ingenting. Er du den eneste på turen med en dunsovepose, vil du hurtigt tiltrække dig misundelige blikke fra dine rejsefælder, når du bliver og ved og ved at med komprimere den.

Om morgenen, inden du komprimerer soveposen ned i pakposen, skal du ryste og "kramme" den godt og grundigt, så du får al nattens fugtige luft ud af den. Er vejret godt, er det en god idé at lyne den helt op, og ligge den i solen med indersiden opad, så de sidste vandmolekyler fordamper.


Vedligeholdelse

Hvis din dunpose er nået dertil hvor den bare skal vaskes, bør du gøre det så skånsomt som muligt og med et vaskmiddel, der er beregnet til dunprodukter.

Manuel vask

Fyld et badekar med vand og tilsæt sæbe i den korrekte koncentration. Sænk dunsoveposen under vandet og træk den frem og tilbage så sæben kommer igennem alle lag. Skyl den (mange gange!) forsigtigt, indtil du er helt sikker på, at al sæbe er ude. Pres vandet ud ved at rulle soveposen sammen – undgå at vride.

Maskinvask

Vask dunposen med et vaskemiddel, der er beregnet til dunprodukter på skåneprogram. Gerne med høj vandstand for at sikre at al sæbe bliver skyllet ud. Centrifugering bør reduceres.

Tørring

Put soveposen og en håndfuld tennisbolde ind i tørretumbleren og tør ved lav varme indtil soveposen er knastør.


Hvis du følger disse simple råd, vil du forhåbentlig kunne få glæde af din dunpose mange år fremover.


Har du fået lyst til at have teltets fedeste sovepose? Se vores udvalg af dunsoveposer her og glæd til at sove trygt og varmt på selv de koldeste nætter. Er du stadig ikke helt overbevist, kan du læse DDS's guide til at vælge den rigtige dunsovepose, hvor du finder masser af nyttig viden om dunsoveposen og dens egenskaber.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse