Vinterjakker til herrer

Skal du opgradere garderoben med en ny vinterjakke? Uanset om du er til dun eller fiber, med eller uden hætte og om du skal bruge den til hverdag eller skiture, har vi en vinterjakke, der passer til dig. Vi har nemlig samlet en række solide vinterjakker fra nogle af de bedste producenter på markedet, heriblandt Bergans og Fjällräven.  

Dun eller fiberfyld?

En vinterjakke er ikke bare en vinterjakke. Der findes et væld af forskellige typer og modeller, der hver især egner sig godt til forskellige aktiviteter i vinterhalvåret. Når du skal vælge mellem dun eller fiberfyld, bør du overveje, hvad dit behov er og hvad, jakken skal bruges til.

Med dunfyld får du en varm jakke, der bogstaveligt talt er let som en fjer. Dunene kan komprimeres og Bergans Slingsbytind serie er fx lavet til at kunne være i deres egen lomme. Det gør dem ideelle til at have med i rygsækken på skituren eller vandreturen.

Til gengæld har dunene ikke godt af at være våde i længere tid ad gangen, og skal du bruge jakken i et klima med meget regn, bør du derfor overveje at medbringe en regnjakke, du kan tage udenover, hvis ikke din jakke er vandtæt.

Fiberfyld er generelt tungere end dun, men fungerer til gengæld bedre i vådt vejr. Hvis du er typen, der dagligt griber jernhesten, trods vind og vejr, kan en fiberfyldjakke være at foretrække.  

Den nye hybridjakke

Med de helt nye hybridjakker fra Bergans, får du en jakke, der på nogle steder har dunfyld og andre steder fiberfyld, afhængigt af, hvad der er mest optimalt på netop dét sted.

Det betyder, at du på steder, der kræver mere varme, kan nyde godt at dunenes varmende egenskaber, mens du, de steder på kroppen, hvor du i forvejen udskiller meget varme, har fiberfyld. Dette giver dig en optimal temperaturstyring, der gør, at du slipper for at svede under intens aktivitet og fryse under lavt aktivitetsniveau.

Parka vs. jakke

En parka er generelt lidt længere end en almindelig jakke. Dette gør, at den nemmere kan holde på varmen og holde dig varm på selv de koldeste vinterdage. Den originale hoftelange parka kommer med en pelskrave, der er med til at holde dig varm, både når hætten er oppe og nede.

Tager du pelskraven af, ændres udtrykket helt, og du får derfor en jakke, der kan bruges ved flere lejligheder; både til fin brug og på kælketuren i bidende frost.

Du bør vælge en parka, hvis du har tendens til at fryse meget. Det er en varm vinterjakke med kraftigt for og en vandtæt membran, der holder dig både tør og varm i vinterkulden.

Vores sortiment byder også på 3-i-1 parkaer, hvor du har mulighed for at lyne inderjakken ud og bruge den for sig. Den dunfyldte inderjakke fylder minimalt og isolerer langt bedre end en almindelig fleecetrøje. Denne 3-i-1 parka giver dig en jakke, du har mulighed for at bruge året rundt i al slag vejr.

Skijakker til alle behov

Mange af vores vinterjakker fungerer udmærket på pisten, men er du ambitiøs på ski, kan du købe en jakke, der er udviklet særligt til dette formål. Afhængigt af hvor du står på ski; om det er i den barske kulde i Nordnorge eller det mildere klima i de østrigske Alper, bør du overveje, hvilken skijakke, du ønsker.

Mens den forede jakke er godt egnet til det koldere klima, kan en skaljakke med en fleece indenunder være nok, hvis du står på ski sydpå. Mange skijakker kommer med hjelm-kompatible hætter, der gør, at du slipper for at skulle vælge mellem sikkerhed og komfort.

Vind- og vandtætte jakker med membran

I det ofte blæsende og regnfyldte danske efterår og den efterfølgende vinter, er det rart med en jakke, der kan holde vind og vand ude.

En skaljakke er en 100% vind- og vandtæt jakke med tapede syninger og en vandtæt membran. Disse er rigtig praktiske i voldsom nedbør, og når du suser ned af pisten i Alperne. Dog kan det være svært at ånde i en jakke, der er så tæt som skaljakken.

Omni-Tech, Hydratic og H2No er bare nogle af de membraner, der findes, der gør vores jakker vandtætte, men der findes derfor et hav af forskellige membraner og modeller, der gør det muligt for dig, at finde den perfekte balance mellem vandtæthed og åndbarhed, afhængig af hvad du skal bruge jakken til.

Husk, at da membranen er essentiel for jakkens ydeevne, bør du altid imprægnere din jakke efter vask.