Grej

 1. Pas på dit grej i støbejern

  Pas på dit grej i støbejern

  pas på dit støbejern

  Gryder og pander i støbejern er ideelle til madlavning ved havens bålsted, på shelterturen eller når kanoturen skal have et nyk opad på den kulinariske front. Det skyldes, at støbejern er både robust, kan klare høj varm, har god varmefordeling og holder godt på varmen, hvilket gør det nemt at tilberede simremad i det fri.

  Passer du godt på dit støbejern, er der nærmest ingen grænser for, hvor længe det kan holde. Derfor har vi sammensat en lille quick-guide til rengøring og vedligeholdelse af støbejernsgryder og pander.

   

  Din nye gryde og pande er klar til brug – du behøver ikke gøre noget

  Inden vi kommer til de konkrete vedligeholdelsesråd, er det vigtigt at nævne, at når du køber en støbejernsgryde eller pande i Spejder Sport, så der den ”brændt færdig” med olie og dermed helt klar til brug, når du modtager den

  Læs mere »
 2. Indblik: Mød ildsjælene bag din merinould

  Indblik: Mød ildsjælene bag din merinould

  Bagom din merinould - mød ildsjælene

  Ingen vinter uden merinould fra norske Devold. Sådan har det efterhånden været i årtier, men har du nogensinde tænkt over, hvem der egentlig står bag de skønne naturfibre, der holder dig varm i alle tænkelige situationer? Læs med her og bliv klogere på de får, familier og uld-entusiaster, der står bag Devolds funktionelle uldprodukter.

  På en vindblæst og bidende kold slette i Patagonien lægger vejrbidte Diego Maza sidste hånd på en sending nyklippet merinould, der er på vej til Devold i Europa. Ulden er høstet fra Diegos merinofår, som hver eneste dag bevæger sig rundt i de barske og enorme landskaber, der domineres af regionens karakteristiske bjerge.

  ”Det er simpelt. Hvis vores får ikke har det godt, producerer de ikke ordentlig uld. De skal også kunne bevæge sig mere eller mindre frit rundt og

  Læs mere »
 3. Sådan vælger eksperterne sovepose

  Sådan vælger eksperterne sovepose

   

  Det skal være slut med at ligge og fryse i en klaustrofobisk sovepose! Du fortjener at sove godt på turen, så hæng på her og træk på massevis af gode erfaringer fra garvede friluftsfolk.

  I denne artikel deler vi al vores viden med dig og gør dig skarp på både materialer, komforttemperaturer og brugsområder. Du får også en række eksperttips til, hvordan du opgraderer overnatningen, og hvordan du får din sovepose til holde så længe, som muligt.

  I Spejder Sport tør vi godt kalde os sovepose eksperter. Vi har selv lavet alle de klassiske fejl gennem årene, og vores soveposer er blevet testet under alle mulige (og umulige) forhold.

  Lad os derfor hjælpe dig med at finde din nye sovepose. Der er nemlig mere at tage stilli

  Læs mere »
 4. Tøj i genbrugsmaterialer

  Tøj i genbrugsmaterialer

  Patagonia better sweater
  Better Sweater er indbegrebet af hele Patagonias filosofi om at fremstille det bedste grej og samtidig gøre mindst mulig skade på miljøet. I deres øjne er en Better Sweater nemlig ikke bare en fleece, og her forklarer vi dig hvorfor.

   

  Genanvendt polyester siden 90’erne

  At producere bæredygtig fleece er ikke noget nyt for Patagonia, der allerede i 1993 begyndte at producere tøj af 100% genanvendt polyester. Som det første outdoor-brand i verden vel at mærke.

  For at spare på dyrebare plastressourcer fandt nye materialer vej til Patagonias fabrikker, herunder brugte plastikflasker, slidt tøj og overskydende produktionsaffald. Her blev disse materialer omdannet til polyesterfibre, der kunne væves og bruges til tøjproduktion.

  Sådan foregår det stadig den dag i dag, hvil

  Læs mere »
 5. Gode tips og tricks til turen

  Gode tips og tricks til turen

  på tur i shelter med sovepose

  Vil du optimere din oppakning, så den fylder mindst muligt? Vil du have guldkorn om, hvilke snacks der er gode at have ved hånden på vandreturen? Eller vil du lære tricks til båloptændingen, du kan blære dig med over for vennerne?

  Så er du kommet til det rette sted. Vi har i bedste Bear Grylls stil samlet en række tips og tricks, der gør dit næste eventyr til en leg. Igennem årene har vores erfarne personale samlet en række tips og tricks omkring lidt af hvert. Vi har inddelt de bedste råd i 5 katogorier, så du nemt kan navigere rundt og samle inspiration.

  Læs mere »
 6. Regntøj der holder dig tør på turen

  Regntøj der holder dig tør på turen

   

  Hvis der er noget, der kan sætte en kæp i hjulet på selv den bedste tur, så er det at blive kold og gennemblødt, når himlen åbner for sluserne.

  Men hvilket regntøj, skal du så gå efter? Er det åndbarhed, vægt og fylde, tekniske features eller slidstyrke, der er vigtigt, når du er på udkig efter nyt regntøj? Og skal det være bukser og jakke hver gang, eller hvad findes der af alternativer?

  Det får du svar på her, når vi guider dig til det rette valg af regntøj.

   

  Læs mere »
 7. Den ultimative guide til liggeunderlag

  Den ultimative guide til liggeunderlag
  Her fortæller vi alt, hvad du behøver at vide om materialer, typer, opbevaring, reparation og meget mere og giver dig ekspertens tips til valg af underlag. Så spænd bæltet og gør dig klar til at bekæmpe underlagsjunglens mange tvivlsspørgsmål og typiske faldgruber.
   
  Læs mere »
 8. Få hjælp i vildmarken med Garmin inReach

  Når ulykken indtræffer i fjerne vildmarker, er en Garmin inReach guld værd. Med den lille satellit- kommunikator kan du nemlig altid kontakte redningsmandskab med ét tryk på en knap. Johanne Andersen fra Spejder Sports kundeservice var en af de første medarbejdere, der investerede i Garmin inReach SE+.

  Når Johanne pakker sin rygsæk til tur, peger kompasnålen nemlig altid mod nord, og den lille gule dims fik dermed sin debut på vandring i Grønland i september 2017. Her kunne familie, venner og kolleger både sende og modtage beskeder fra Johanne samt følge hendes position under hele turen. Da hun kom hjem, kastede vi os over hende og fik indblik i hendes erfaringer.

   

  Hvor tog I på tur og hvorfor medbragte du en inReach?

  Min veninde og jeg havde altid drømt om Grønland, så i september kastede vi os over den klassiske vandrerute, der går fra Kangerlussuaq til Sisimiut med en smuttur til indlandsisen. En rute på ca. 180 kilometers fjeldvandring. Jeg

  Læs mere »
 9. Geocaching - Skattejagt i det fri

  Geocaching - Skattejagt i det fri

  skattejagt med geocaching

  De fleste forbinder skattejagt med barndommens børnefødselsdage, hvor man skulle rundt i haven hos fødselaren for at finde skatten med slik, men i dag behøver man ikke snige sig med til børnefødselsdage for at komme på skattejagt.

  Geocaching er den moderne skattejagt, hvor du ved hjælp af en GPS kan finde frem til skjulte skatte gemt verden over – også i dit nærområde!

  1. Hvad er geocaching?
  2. Hvordan kommer jeg i gang?
  3. Hvem laver caches?
  4. Trackables - Sporbare spillebrikker
  5. GPS'en - Dit skattekort til geocaching
  6. Er geocaching noget for mig?

   

  Hvad er geocaching?

  Geocaching er i alt sin simp

  Læs mere »
 10. Den nemme vej til cykelpendling

  Den nemme vej til cykelpendling

  Cykel pendling gjort nemt
  Vil du gerne snuppe cyklen lidt oftere til og fra job? Måske endda hver dag, selvom der er langt?

  Så har vi en god nyhed til dig: Det er nemlig langt nemmere at komme i gang, end man måske skulle tro. Og når først du får styr på rutinerne, bliver cykelturen hurtigt et dagligt break, du vil glæde dig til.

  Lyder det for godt til at være sandt?

  Det er det ikke, og hvis du læser med her, fortæller vi dig, hvordan du nemt kommer i gang med at pendle og holder motivationen oppe året rundt.

   

  Sådan kommer du i gang

  Alle med en cykel kan komme i gang med cykelpendling, og det behøver hverken være dyrt, hårdt eller besværligt. Med meget få basisinvesteringer og en solid forberedelsesrutine er du hurtigt i gang, og så kan du altid opgradere, efterhånden som du lægger kilometerne bag dig.


  Læs mere »
Side