3-sæson soveposer

Soveposen er en essentiel del af enhver friluftsentusiasts basisudstyr. Vil du have en allround sovepose, skal du vælge en 3-sæson sovepose, der med lidt supplement kan blive en helårs sovepose. Se vores store sortiment dun-, fiber-og letvægtsoveposer til 3 sæson, og find den rigtige til dine behov.

Read more

Filter

ASIVIK

1.099,00 kr. 
ASIVIK

1.099,00 kr. 
ASIVIK

599,00 kr. 
ASIVIK

599,00 kr. 
ASIVIK

699,00 kr. 
ASIVIK

699,00 kr. 
MAMMUT

2.499,00 kr. 
MAMMUT

1.899,00 kr. 
MAMMUT

1.949,00 kr. 
MAMMUT

1.899,00 kr. 
MAMMUT

1.749,00 kr. 
WARMPEACE

2.399,00 kr. 
WARMPEACE

2.599,00 kr. 
WARMPEACE

2.599,00 kr. 
WARMPEACE

2.699,00 kr. 
WARMPEACE

2.699,00 kr. 
WARMPEACE

2.899,00 kr. 
WARMPEACE

2.999,00 kr. 
WARMPEACE

699,00 kr. 
WARMPEACE

699,00 kr. 

3S – næsten en helårs sovepose

3S står for 3-sæson, hvilket betyder, at disse soveposer er lavet til at blive brugt i løbet af foråret, sommeren og efterår. Det er det tætteste du kommer på en helårs sovepose. Komforttemperaturen på en 3-sæson sovepose afhænger af modellen. Dog går den typisk ned til omkring frysepunktet. Derfor kan soveposerne bruges på årstider, hvor nattefrost ikke er et problem. Vil du gerne bruge den om vinteren kan du prøve at supplere med en god varm lagenpose, der ofte kan hæve temperaturen i soveposen med op til tre grader, så du kan bruge din sovepose til helårs brug.

Ligesom med alle andre typer soveposer, er komforttemperaturen for mænd og kvinder forskellig. Dette skyldes, at kvinder som regel fryser mere end mænd på grund af, at de har mere varme omkring de vitale organer, og dermed en højere kernetemperatur end mænd, som har en mere jævnt fordelt kropsvarme. Ligesom med alt andet outdoor-udstyr handler det med soveposer om at finde en model, der passer til netop dig og dit behov.

Er du typen, der fryser meget, bør du måske vælge en sovepose med en komforttemperatur, der er et par grader lavere, end temperaturen er, der hvor du skal hen. Skal du ud i et fugtigt klima, bør du overveje en fibersovepose, da denne bedre kan tåle fugt, mens letvægtsentusiasten bør overveje en sovepose i dun. Læs mere om de forskellige sovepose-features nedenfor - eller se hele vores udvalg af varme soveposer her.

 

Dun- eller fiber i din 3 sæson sovepose?

En af de vigtigste ting, du skal overveje, når du køber sovepose, er, om du skal vælge en fiberfyldt eller en dunfyldt sovepose. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og så er der også en prisforskel, der kan være den afgørende faktor for nogle.

 

Sovepose til 3 -sæson med dun

Overordnet set er dun dyrere end fiber. Til gengæld får du også meget for pengene: God åndbarhed, god isoleringsevne og lav vægt. Samtidig holder dun længe, hvis du passer ordentligt på det, og er yderst komprimerbare, så soveposen kan komme til at fylde minimalt i rygsækken. En ulempe ved dunene er, at de klasker sammen og dermed mister deres isolerende evner, hvis de bliver våde.

Vær opmærksom på, at dun ikke bare er dun. Der er forskel på, hvor godt de forskellige former for dun isolerer. Dette er angivet i dunenes fill power. Jo højere end fill power, desto lavere en vægt vil soveposen ofte have, da der er krævet en mindre mængde dun har at bibeholde komforttemperaturen. De bedste dunsoveposer i vores sortiment har en fill power på 750 cuin.

Læs mere om dun her.

Fordele ved dun:

  • Enormt høj varme i forhold til vægt
  • Yderst komprimerbar
  • Luftig struktur i soveposen
  • God åndbarhed
  • Lang levetid ved ordentlig behandling

 

Ulemper ved dun:

  • Dyrere end syntetiske alternativer
  • Kræver mere vedligeholdelse
  • Lang tid om at tørre
  • Isolerer dårligt i våd tilstand

 

3-sæson sovepose med fiberfyld

Fiberfyldte soveposer er generelt billigere end dunsoveposer. Den lavere pris betyder et kompromis på levetid, vægt og pakvolumen. Til gengæld er fibersoveposerne betydeligt mere modstandsdygtige over for dugt og kræver mindre vedligeholdelse end dunsoveposerne.

 

Fordele ved fiber

  • Tåler fugt
  • Kræver minimal vedligeholdelse
  • Billigere end dun

Ulemper ved fiber

  • Kortere levetid end dun
  • Tungere end dun
  • Mindre komprimerbar

 

Længden på soveposen

Når du vælger sovepose, er fyldmaterialet ikke det eneste, du skal tænke over. Der er nemlig en grund til, at soveposer fås i forskellige længder.

Er soveposen for stor, vil du få svært ved at varme den op, og den vil derfor føles koldt, selvom isoleringsmaterialet holder på den varme, der er.

En sovepose varmer ved at skabe ”død” luft omkring kroppen. Det vil sige, at den skaber stillestående luft, der bliver opvarmet af varmen fra din krop. Isoleringsmaterialet sørger for at holde på varmen inde i soveposen og holde den kolde luft ude. Af samme grund, er det vigtigt, at du ikke er kold, når du kryber ned i posen.

3-sæson soveposerne i vores sortiment fås i længder mellem 175 og 210 cm. Der skulle derfor gerne være noget til de fleste.

Tip! Er du alligevel kommet afsted med en for lang sovepose, kan du binde en snor om enden, så den passer i længden. Har du lidt ekstra på sidebenene, kan du vælge en Wide model, som er ekstra bred – Men ligesom det kan være svært at opvarme en for lang sovepose op, kan det også være svært at opvarme en sovepose, der er for bred. Du bør derfor kun vælge en Wide model, hvis du kan fylde den ud.

 

Køb en letvægts sovepose til 3 sæson

Er du typen der gerne vil på vandreture med overnatning hele året rundt, så kan det være en god idé at investere i en letvægts sovepose til 3 sæson. Den er varm nok det meste af året og fylder minimalt i rygsækken.

Hvis du er en frossenpind, kan du være nødt til at investere i en vintersovepose, når nætterne kommer under -5 grader. Vi har heldigvis masser af varme vintersoveposer til ethvert vintervejr.

Som du måske har bemærket, er alle soveposerne længderne efterfulgt af enten et H eller et V. Dette står for henholdsvis ”Højre” og ”Venstre” og angiver, i hvilken side lynlåsen sidder.

Det har ikke nogen betydning for soveposens funktion, om lynlåsen sidder i højre eller venstre side, men hvis man er højrehåndet, kan det være rart med en lynlås i højre side, mens det modsatte gør sig gældende for venstrehåndede.

Tip! Vil du gerne kunne lyne din og kærestens soveposer sammen, kan i med fordel vælge en venstre-lynet sovepose til den ene og en højre-lynet til den anden.