Børnesoveposer

Det er dejligt at have familiens mindste med på tur, men for at turen skal blive en succes, kræver det, at de har det rigtige udstyr.

Derfor har vi udviklet en række børnesoveposer, så du altid kan finde en god sovepose i Spejder Sport. Find soveposer med forlængerstykke, der kan vokse med barnet, og mere her på siden. Overvejer du voksensovepose til ungerne?

Læs guiden "Sådan vælger eksperterne sovepose" og få vores bedste tips til valg af sovepose.

3 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Asivik Hiker 3S 160V, sovepose
  Asivik Hiker 3S 160V, sovepose
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Little Mammut MTI 125 / 160 cm sovepose, junior
  Little Mammut MTI 125 / 160 cm sovepose, junior
  799,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Hiker Jr 110-140 børnesovepose
  Asivik Hiker Jr 110-140 børnesovepose
  499,00 kr
  Indlæser lager...

3 varer

pr. side
Stigende orden

Soveposer specielt til børn

Det giver nogle fantastiske oplevelser, når man hiver ungerne med på tur. Det giver dem mulighed for at udforske og boltre sig i naturen samtidig med, at familiens kvalitetstid kan nå helt nye højder. Ligeledes gælder det, når børnene skal på deres første spejderture og lære at stå på egne ben. Det byder på en række nye og spændende udfordringer, som er med til at forme dem resten af livet.

Dog er det vigtigt, at særligt de første ture i sovepose og telt bliver en succes. Ellers kan det blive svært at få dem afsted igen. Derfor er en god sovepose en god start.

Soveposer til børn skal kunne noget lidt andet end soveposer til voksen. Dels skal de være kortere, da en for lang sovepose vil være svær at varme op, hvilket vil medføre, at børnene kan komme til at fryse.

Samtidig er det en god idé, hvis de er lavet, så børnene kan vokse i dem, og så må de gerne være med fiberfyld, så de kan klare den fugt, der måtte komme i løbet af natten.


Fibersoveposer til de mindste

Når man skal købe sovepose, kan man vælge imellem fiberfyld og dunfyld. I vores juniorsoveposer har vi valgt at bruge fiberfyld af flere grunde. Først og fremmest er fiber billigere end dun. Har børnene vokseværk, kan man risikere, at soveposen relativt hurtigt skal skiftes ud igen. Derfor er det rart, hvis man ikke har brugt flere tusinde kroner på den. Derudover er fibersoveposerne mere modstandsdygtige over for fugt end dun er.

Det kan vise sig at være en fordel, hvis uheldet er ude for særligt de mindste børn. Samtidig kræver fibersoveposen mindre vedligeholdelse og skal blandt andet ikke rystes igennem efter brug – For helt ærligt, er børnene sendt alene afsted på spejdertur, er det altså ikke sikkert, det kommer til at ske.

Fibersoveposer er generelt lidt tungere og fylder mere end dunsoveposer, men når det kommer til børnesoveposer, er det noget, de fleste er villige til at gå på kompromis med til gengæld for den lave pris og modstandsdygtigheden over for fugt.


Fordele ved fiber

 • Tåler fugt
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Billigere end dun

Ulemper ved fiber

 • Kortere levetid end dun
 • Tungere end dun
 • Mindre komprimerbar

Lad soveposen vokse med barnet

Når det kommer til at finde den bedste sovepose til prisen til børn, handler det ikke kun om at finde en sovepose i god kvalitet. Det handler også om at finde en sovepose, der kan vokse med barnet, efterhånden som han eller hun skyder i vejret. A

f denne grund har vi lavet Asivik Hiker Jr 110-140 børnesoveposen, der kan forlænges. Soveposen er 110 cm lang, men kommer med et forlængerstykke, der kan gøre soveposen 140 cm lang. Dette forlængerstykke kan nemt lynes af og på efter behov. Derved kan børnene bruge soveposen fra de er helt små til de blive 7-8 år. Herefter kan de skifte til Asivik Hiker 3-sæson sovepose på 160 cm, der passer til de 7-11-årige.


Lynlås i begge sider – Selv tak!

Når man tager familiens mindste med på tur, handler det ofte om, at gøre det så praktisk som muligt. Derfor har vi på soveposen til de mindste valgt at lave en lynlås i begge sidder af soveposen.

Med en lynlås i begge sidder er det nemt at få selv små børn i posen, og så kan forældre på begge sidder kan komme til, hvis barnet vågner i løbet af natten. Det gør det også nemt at åbne, når der skal skiftes ble eller tøj.


Med omtanke for miljøet

Man kan kun overnatte i naturen, hvis der rent faktisk er noget natur at overnatte i. Derfor forsøger vi i Spejder Sport at gøre vores produkter så miljøvenlige som muligt. Dette gør vi ikke kun, fordi vi selv elsker at tilbringe tid i naturen, men også fordi, vi ønsker at passe på naturen, så vores børn kan få glæde af den, når de vokser op.

Selvfølgelig er ydersiden på vores soveposer imprægnerede, så de ikke suger fugt til sig. Dog har vi gjort det uden brug af det miljøskadelige flourcarbon (PFC), som ellers bliver flittigt brugt inden for outdoor-industrien. PFC-fri imprægnering ser man ellers næsten kun på de dyreste poser, men vi mener, at vi allesammen skal passe på miljøet.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker