Mærker
1 stk
5 stk

Luftmadrasser og hængekøjer

Er der noget bedre end at kravle i op i en hængekøje efter en lang dag med gode oplevelser?

I Spejder Sport har vi et udvalg af hængekøjer og liggeunderlag der dækker alle dine behov - hvad enten du prioriterer komfort eller lav vægt.

Tips til overnatning i hængekøje

Med en hængekøje i rygsækken, kan du næsten overnatte hvor du vil. Det kræver blot lidt erfaring og to træer, før du kan nyde godt af den bedste sovekomfort, der kan opleves under åben himmel.

Men inden du ligger perfekt i hængekøjen, er det en god ide at have den mest basale viden på plads, så tjek vores lynguide til, hvordan du kommer i gang med hængekøje på din næste tur.

Remme beskytter træet

Når du sætter din hængekøje op, er det vigtigt, at du ikke bruger tyndt reb der skærer sig ind i træets bark. Brug i stedet bredere webbing – remme, der fordeler belastningen og ikke skader træerne.

Lig på skrå

Undgå begynderfejl nummer ét; nemlig at spænde hængekøjen for stramt op, hvilket får siderne til at folde sig op, mens de presser på skuldrene. Lad i stedet hængekøjen hænge løst, så du får plads til at ligge diagonalt i ca. 30-40 graders vinkel. På den måde ligger du mere fladt og naturligt, mens du undgår, at hængekøjen bliver ustabil.

Beskyt dig mod insekter og regn

Det er næsten altid nødvendigt at bruge et tarp, der holder både regn og dug ude, mens du ligger og fryder dig i din tørre hængekøje. Husk også et myggenet, hvis natteluften er fyldt af flyvende kryb.

Hold rumpen varm

Når det er køligt, er en af hængekøjens mest grundlæggende problemer, at den mangler isolering i bunden. Dette problem løser du bedst ved at lægge et skumunderlag under soveposen.

Alternativt kan du anskaffe en hammock quilt, der er en slags sovepose, du spænder under hængekøjen.

Husk den varme sovepose

Når du overnatter i hængekøje, er du mere udsat for vind end når du sover i telt. Derfor kan det være en god ide at medbringe en sovepose, der er lidt varmere end, hvad du plejer at bruge i dit telt.

Hvor højt skal jeg sætte min hængekøje op?

De fleste outdoor-hængekøjer er bygget til at skulle hænge, så ophængs-linerne peger 30 grader opad. Sørg derfor at sætte din hængekøje så tilpas højt, at du kan opnå den rette vinkel.

Det kræver mere plads end du tror

Når du vælger en lejrplads for natten, skal du huske på, at det kræver lidt over tre meter mellem træerne før, at din hængekøje hænger rigtigt. Hvis du udvælger dit ophængs-sted med omhu, bliver det også lettere at finjustere undervejs.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse