Telte

Er du på udkig efter et telt til din næste vandretur, familieferie, festival eller bilferie? i Spejder Sport har vi et stort udvalg af 1, 2, 3, 4, 5 og 6. mands telte til alle formål. Vi fører også et stort udvalg af de store samlingstelte til større grupper.

Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier

Værd at vide om telte

I moderne telte er funktionalitet, vægt og holdbarhed optimeret til det yderste.

Letvægtstelte

Blandt vores letsvægtstelte kan du finde fjeldtelte, cykeltelte og super minimalistiske telte til den ultimative gramjæger eller solovandrer. Er du på jagt efter et 1-personers telt til f.eks. cykelbrug eller solovandring, kan du med fordel vælge et telt med mindre apsis og færre stænger.

Camping telte og familietelte

Til familiebrug anbefaler vi et campingtelt i tunnelkonstruktion. Denne type af familietelt er relativ let og hurtigt at sætte op og pille ned. Bor I fast på samme campingplads i en længere periode kan I med fordel vælge et større telt – f.eks. et 6-personers telt eller et 4-personers telt.

Hvad er vandsøjletryk?

Vandsøjletrykket er et tal for, hvor vandtæt et materiale er. På vores telte er der opgivet to vandsøjletryk – et for teltdugen og et for bunden. Bunden har ofte det højeste vandsøjletryk, da den bliver presset ned mod den fugtige jord og skal holde vandet ude, selv når man sidder på bunden i teltet.

Man siger, at et materiale er vandtæt, hvis det har et vandsøjletryk på mellem 1500 og 2000 mm. Problemet medvandsøjletrykket er, at der ikke er en fælles standard for, hvor og hvordan det måles i produktionen. Derfor kan telte af forholdsvis ringe kvalitet godt have et højt vandsøjletryk, mens telte af høj kvalitet sagtens kan have et forholdsvist lavt vandsøjletryk.

Nylon eller Polyester?

Nylon og polyester er de mest anvendte materialer til telte. Nylon er dyrest, men også stærkest og kan derfor laves tyndt og let. Ulempen ved nylon er, at materialet strækker sig, når det får meget fugt. Dermed kan en ekstra opspænding af barduner være nødvendig i regnvejr.

Mange telte er lavet af RipStop nylon eller polyester. Det betyder, at stoffet er vævet, så eventuelle revner ikke bliver større af sig selv og lettere kan repareres.

Silikoniseret eller pu coated?

Telte med oversejl af nylon er ofte gjort vandtætte med silikone. Processen er kompliceret, men lidt forenklet handler det om at imprægnere hver tråd i nylonen med silikone, inden stoffet væves.

Det giver et fantastisk stærkt materiale, som både er vandtæt og væsentlig lettere end andre materialer. Silikonen er samtidig et UV-filter, så nylonen bedre kan klare de stærke stråler fra solen.

Polyester er et tungere materiale og dermed ofte belagt med en vandtæt PU film på indersiden. Denne proces er tungere, men giver stadig et rigtig godt og solidt oversejl til mange formål.

Hvad med sømmene?

Kvaliteten af sømme er en undervurderet faktor i forhold til kvaliteten af et telt. Er sømmen ikke ordentlig, vil det være her, teltet først giver efter. Sømmene er også det sted, hvor teltet ofte bliver utæt.

PU belagte telte har som hovedregel tape siddende på indersiden af sømmen, som holder den helt tæt. Den er nem at reparere med lim eller en såkaldt seamsealer.

Silikoniserede telte er så glatte af silikone imprægneringen, at man ikke kan få tape til hæfte. Derfor bruger de fleste producenter en polystertråd, der er omviklet med bomuld. Når det regner, udvider bomulden sig og lukker af for vandet. Vil du gøre sømmene ekstra tætte på dit silikoniserede telt så brug Siliconeseamsealer, der kan hæfte på det.

Kondens problemer?

I de bedste telte har god ventilation høj prioritet. Når du benytter teltet, afgives fugt via udånding og sved, men også den fugtige jord og madlavning afgiver vand. Fugten sætter sig som kondens på indersiden af teltet. Kondensen kommer man af med ved at lufte ud, og det er her, ventilationskanalerne kommer i spil.

Det er vigtigt, at man sørger for god udluftning, og at teltet placeres, hvor jorden er så tør som muligt. Det kan også være en god idé at benytte et fuld dækkende footprint for at undgå fugt i at trænge op fra jorden.
Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse