Vandrensning

I mange af verdens afkroge er det ikke muligt at drikker vandet direkte fra hanen eller den nærmeste bæk. Derfor kan vandrensning blive en essentielt del af din oppakning.

8 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Katadyn Vario
  Katadyn Vario
  899,00 kr
  Indlæser lager...
 2. LifeStraw Carbonfilter 2 stk.
  LifeStraw Carbonfilter 2 stk.
  Special pris 83,30 kr Før 119,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Katadyn BeFree Filter 0.6 L softflask, vandfilter
  Katadyn BeFree Filter 0.6 L softflask, vandfilter
  349,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Katadyn BeFree Filter 1,0 ltr.
  Katadyn BeFree Filter 1,0 ltr.
  399,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Katadyn Micropur Forte
  Katadyn Micropur Forte
  129,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Katadyn BeFree Filter 3.0 L Gravity
  Katadyn BeFree Filter 3.0 L Gravity
  599,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Katadyn Micropur Antichlorine
  Katadyn Micropur Antichlorine
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Katadyn Micropur vandkonservering
  Katadyn Micropur vandkonservering
  149,00 kr
  Indlæser lager...

8 varer

pr. side
Stigende orden

Forberedt på hvad som helst

Mangel på rent drikkevand er heldigvis ikke noget, vi oplever her i norden, og er du på eventyr i de danske skove, den svenske vildmark eller de norske fjelde, er der sjældent langt til en vandpost eller et vandløb med rent og køligt vand. Andre steder på kloden kan det dog vise sig at være en større udfordring at få nok at drikke. Der er måske langt mellem vandløbene, og det vand, du finder, er med stor sandsynlighed slet ikke så rent som herhjemme. Tværtimod kan det være fyldt med bakterier og vira. Her er det et must med en vandrensningsløsning i rygsækken, når tørsten melder sig.


Fri for 99,99% bakterier med LifeStraw

Det er ikke uden grund, at rigtig mange friluftsfolk har et nært forhold til deres LifeStraw. Det gør det nemlig muligt at drikke direkte fra et vandløb, eller en flaske, helt uden brug af strøm og batterier. Vandet ledes op igennem et filter, der fjerner næsten 100% af bakterierne. LifeStraw fås også som et transportabelt vandfilter med en volumen på 5 liter, der er ideelt, når der er mange tørstige munde med på turen.


Rensning af flere liter vand i minuttet

Med et vandrensningsfilter fra Katadyn kan du komme op og rense helt op til to liter vand i minuttet, hvilket er temmelig smart, når der skal bruges meget drikkevand til turen. I Spejder Sport kan du få fingre i modellen Vario, der endda gør det muligt at pumpe det rensede vand lige ind i din vandblære, camel bag, eller Nalgene drikkedunk, hvis det er sådan en, du bruger. Alternativt medfølger der en slange, så du kan pumpe det rene vand direkte ned i den beholder, du har med. Den smarte lille klips holder slangen på plads, og i løbet af kort tid har du rent drikkevand klar i flasken.


Rensemidler med klor samt vandkonservering

I lande hvor vandet i høj grad risikerer at indeholde vira, er mekanisk rensning ikke altid nok, og her skal der simpelthen skrappere midler til. Klorbaseret vandrensning er en god løsning, der effektivt renser vandet, så du kan drikke det. Dog kan drikkevand, der er renset med klor-baserede rensningsmidler, få en mærkelig og knap så rar bismag. Med et anti-klorid middel kan du dog nemt neutraliserer smagen af klor og dermed omdanne vandet til noget, der både er sikkert og tåleligt at slukke tørsten i. Har du renset en større mængde vand, som du skal bruge i lejren eller transportere med videre på turen, kan du med fordel konservere vandet ved hjælp af små tabletter med sølv-ioner i. På den måde kan du drikke vandet i helt op til seks måneder efter konserveringen.


Undgå dehydrering

Dehydrering er en tilstand, du ikke har lyst til at havne i, når du er på tur. Selv en mild grad af dehydrering gør dig træt og forringer din fysiske formåen kraftigt. Hvis det får lov at udvikle sig til en svær dehydrering, kan det tilmed ende op med at være livsfarligt. Derfor kan grej til vandrensning vise sig at være lidt af en lifesaver i rygsækken, ligesom det er godt at vide lidt om symptomer og behandling af dehydrering.

Læs artiklen ”Bliv klog på dehydrering”

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker