Vask og imprægnering

Giv din outdoor beklædning nyt liv med teknisk vaskemiddel og imprægnering til tøj og udstyr. Så kan du få glæde af din skaljakke, bukser eller handsker igen og igen. I Spejder Sport har vi alle vaskemidler, imprægneringsmidler og voksprodukter til dun, bomuld, uld, tekstiler med membran og meget mere - så du let kan vedligeholde og nyde dit grej.

14 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Guppy Friend Zero MicroWaste Vaskepose
  Guppy Friend Zero MicroWaste Vaskepose
  219,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Toko Eco Textile Wash 250ml
  Toko Eco Textile Wash 250ml
  69,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Toko Eco Textile Proof 500ml
  Toko Eco Textile Proof 500ml
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Fjällräven Grønlandsvoks
  Fjällräven Grønlandsvoks
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Nikwax TX Direct imprægnering
  Nikwax TX Direct imprægnering
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Hestra Læderbalsam
  Hestra Læderbalsam
  89,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Toko Eco Wash-In Proof 250ml
  Toko Eco Wash-In Proof 250ml
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Nikwax Cotton Proof imprægnering
  Nikwax Cotton Proof imprægnering
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Toko Eco Down Wash 250ml
  Toko Eco Down Wash 250ml
  69,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Nikwax Downproof
  Nikwax Downproof
  109,00 kr
  Indlæser lager...
 12. Nikwax Basewash
  Nikwax Basewash
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 13. Toko Eco Wool Wash 250ml
  Toko Eco Wool Wash 250ml
  69,00 kr
  Indlæser lager...

14 varer

pr. side
Stigende orden

Giv din beklædning nyt liv med imprægnering

Det er ret let at holde liv i sit friluftstøj, hvis man vedligeholder og plejer den med lidt imprægnering til tøj.

Har du købt en lækker skaljakke eller en flot, ny dunjakke, er det synd og skam ikke at vedligeholde den ordentligt. Meningen er jo netop, at det skal holde og performe så lang tid som muligt. Jakken vil ikke kun se bedre ud, den vil også bevare sine gode egenskaber bedre og få en længere levetid, så du kan få glæde af den i flere år.

Imprægneringen er helt afgørende for, om din jakke kan "ånde". Hvis jakkens yderstof kan suge vand, går du rundt med en vandfilm yderst, og så kan der ikke slippe noget som helst fugt ud gennem stoffet - Uanset hvor åndbart det i øvrigt er. For optimal imprægnering og vandtæthed anbefales det, at du vasker tøjet med et teknisk vaskemiddel, inden imprægneringen, hvis tøjet er meget beskidt.


Hvad er teknisk vaskemiddel?

”Teknisk vaskemiddel” er lidt en overordnet betegnelse for mildt vaskemiddel, der ikke ødelægger eller hæmmer de funktioner, der tit kan hentes i outdoor beklædning. Der findes forskellige typer teknisk vaskemiddel til henholdsvis dun, uld, tekstil samt membran som Dermizax, Gore-Tex og softshell materialer.


Sådan vedligeholder du dit tøj

Vask tøjet med et teknisk vaskemiddel.

Vaskemidlet skal passe til materialet, så dets funktion ikke nedbrydes. Almindeligt vaskemiddel kan eksempelvis trænge ind og ødelægge en membrans åndbarhed. Når materialet er rent og fri for snavs, kan imprægneringen virke optimalt uden forhindringer.


Vælg den rigtige imprægnering.

Materialet skal også altid afgøre, hvilken imprægnering du bruger – ellers gør du dit grej en bjørnetjeneste.

Til regn- og skaljakker med vandtætte og åndbare membraner findes der både en wash-in og spray imprægnering. Fordelen ved Wash-in imprægnering er, at jakken ikke behøver at tørre mellem vask og imprægneringsvask, og at du kan imprægnere flere stykker beklædning på én gang. På den anden side er en spray et hurtigt fix, hvis jakken hverken er beskidt eller våd.

Vælger du et PFC-frit produkt, er du samtidig med til at spare miljøet for skadelige stoffer. Se, hvordan du imprægnerer din skaljakke, her:


Brug læderbalsam til læderhandskerne

Hestras læderbalsam er tilpasset imprægneringen af dine handsker og er en fantastisk måde at forhindre læderet fra udtørring. Når du bruger læderbalsam på dine handsker, forlænger du levetiden, smidighed og forbedrer læderets vandafvisende egenskaber. Imprægneringen påføres med en pudseklud og gnides, indtil læderet er mættet.


Bliv mere miljøvenlig med en vaskepose

Hver gang du vasker tøj af syntetiske materialer, skylles der fibre af micro plast ud med skyllevandet. Og i sidste ende kan det bidrage til alt det miljøskadeligt plasticaffald vi har i verdenshavene. Løsningen er ikke at undgå syntetiske materialer – i mange tilfælde er de jo mere slidstærke – men at tage sine forholdsregler, hver gang man fylder vaskemaskinen. Ved at vaske tøjet i en vaskepose som den fra Langbrett bidrager du til kampen mod mikroplasten. Posen filtrerer de små plastikpartikler, så du slet kan fjerne dem efter vasken og smide dem i affaldsposen, hvor de ender i forbrændingen.


Fjällräven Grønlandsvoks til vandrebukser

Fjällräven er verdensberømte for deres G-1000 stof og for at vedligeholde dette, skal du bruge Fjällrävens Grøndlandsvoks eller Grønlands Valla, som det også er kendt som. Voksen gør stoffet mere vandafvisende, vindtæt og øger slidstyrken, da voksen vil lægge et ekstra slidlag yderst på dine bukser eller jakke. Pålægningen af voksen er simpel:

 1. Tag klodsen med voks og gnid den mod tøjet, så der lægger sig et tyndt lag, der hvor du ønsker at forstærke imprægneringen.

 2. Tag et strygejern eller en hårtørrer og varm voksen ind i stoffet
  OBS: Hvis du bruger et strygejern, kan du med fordel lægge et stykke papir imellem stoffet og strygejern, så der ikke sætte sig voks på strygejernet.

 3. Hvis du ønsker en ekstra kraftig imprægnering, er det bedre at gentage processen flere gange frem for at lægge et meget tykt lag på fra start.


Køb imprægnering til tøj hos Spejder Sport

For at du kan få mest muligt ud af din beklædning, har vi et stort udvalg af vask, imprægnering og voksprodukter fra Nikwax, Fjällräven, Toko og Hestra til forskellige materialer; dun, tekstiler med membran, bomuld med mere. Det giver dig mulighed for at finde det mest optimale vedligeholdelsesprodukt til netop din beklædning.


Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker