Teltimprægnering

Vil du undgå at vågne op til et vådt telt? Find smart teltimprægnering fra os hos Spejder Sport. Vi tilbyder et særdeles effektivt produkt til imprægnering af telte, fortelte, markiser, sejldugsmaterialer og mange andre farvefaste tekstilmaterialer. Har du brug for vejledning, kan du læse vores gode tips nederst på siden eller kontakte os.
Læs mere

Filter

COGHLAN

39,00 kr. 
FABSIL

349,00 kr. 
GEARAID

89,00 kr. 
GEARAID

89,00 kr. 
GEARAID

79,00 kr. 
GEARAID

69,00 kr. 
NIKWAX

109,00 kr. 
TEAR-AID
Tear-Aid lap
På lager

169,00 kr. 

Find effektiv imprægnering af dit telt

Øv. Er dit lækre telt endt som en lille sø? Så er det formentlig ikke vandtæt nok. Heldigvis kan du bedre undgå dette med teltimprægnering. Det vil sige, at du behandler teltes yderste lag med en væske, der gør, at materialet bliver vandtæt. Dermed har vandet sværere ved at trænge igennem stoffet, så du bliver våd og kold.

Hos Spejder Sport kan du vælge mellem flere slags imprægneringer af alle former for telte. For at bruge den helt rigtige anbefaler vi:

  • Telte i silikoniseret nylon skal du ikke imprægnere. Du kan dog give syninger eller søm og andre udsatte steder en ekstra omgang silikone-baseret imprægnering med en lille pensel.
  • Telte i bomuld og canvas kan du imprægnere med Fabsil teltimprægnering, så de bliver smuds- og vandafvisende. Det forlænger levetiden og forkorter tørretiden, når du pakker teltene ned.
  • Telte i PU-belagt polyester kan du også gøre smuds- og vandafvisende med teltimprægnering fra en Fabsil spray. På den måde tørrer det yderste materiale effektivt.

Vores teltimprægnering gør samtidig overfladen fugtafvisende, mindre modtagelig for snavs og er dermed nemmere at holde ren. Disse fordele gør, at du forlænger holdbarheden på dit telt. Dermed behøver du ikke bruge penge på et nyt efter nogle få ture. Og du kan bedre undgå at blive vækket af dryppende vanddråber midt om natten.

Imprægnering af fortelt: Følg disse 6 trin

Flere danskere bruger gerne sommerferien i en campingvogn. Af den grund er der også flere, der har et fortelt, så de får et ekstra stort rum til at spise, spille spil og lignende. Dog bliver forteltet hurtigt beskidt og snavset. Og derfor også mindre vandtæt. Med en god rengøring og imprægnering af forteltet kan du heldigvis forlænge dets levetid.

Du skal blot følge disse seks trin:

  1. Slå teltet op udenfor på en dag med tørt vejr (uden vind, hvis du anvender spray)
  2. Sørg for, at teltdugen er rengjort og helt tørt inden, du går i gang
  3. Brug den rette imprægnering i forhold til materiale og belægning
  4. Følg anvisningerne på emballagen, og påfør med spray eller pensel
  5. Vær gavmild med teltimprægneringen ved syninger og andre udsatte steder
  6. Lad det tørre godt i nogle timer, før du pakker teltet ned

Vi kan blandt andet anbefale teltimprægnering med UV-beskyttelse. Det reducerer nemlig afblegningen og nedbrydning af teltets syninger samt materiale fra solens stråler. Se mere af vores tilbehør til telte her.

Kig efter et vandtæt telt med disse krav

Vil du gerne undgå at få vanddråber i hovedet på teltturen? Så skal du gå efter et vandtæt telt. Her er imprægnering alene ikke nok. For at dit nye telt bedre kan modstå regnen, skal det nemlig have et højt vandsøjletryk. Begrebet dækker over, hvor vandtæt et givent materiale er.

Hvis vandsøjletrykket er over 1.500 mm, er dit telt teknisk set vandafvisende. Men hvis du rører ved materialet, eller der ligger en stor mængde vand på det, så trænger vandet alligevel igennem. Hvis du vil være på den sikre side, bør du derfor vælge et oversejl på minimum 3.000 mm. Så er du beskyttet mod stort set alt slags regn.

Derudover skal bunden i teltet være omkring de 10.000 mm. Det høje tal skyldes, at du sidder og ligger direkte på bunden. Derfor kan vandet nemmere trænge igennem teltet med din kropsvægt. En god idé er, at du placerer teltet på et tørt underlag. Placerer du dig ved bunden af en bakke, er der større risiko for, at vandet samler sig under teltet.

Et vandtæt telt kræver dog også, at du undersøger, hvad teltet er lavet af, og hvordan materialet er behandlet. For eksempel er materialer som nylon og polyester naturligt vandafvisende. Derudover bør du tjekke, om teltet har tapede syninger på teltdugen og bunden. Ellers vil vandet komme ind alligevel.

Hvis du vil sidde behageligt og tørt, kan du gøre brug af vores siddeunderlag og campingmøbler.

Ofte stillede spørgsmål om imprægnering af telt

Hvorfor købe teltimprægnering?

Der er gode grunde til at købe teltimprægnering, hvis du skal på telttur. Den største fordel er, at du i højere grad undgår at blive våd. Imprægneringen lægger nemlig et usynligt, beskyttende lag på overfladen. Derudover har snavs og skidt sværere ved at sætte sig fast og slide på materialet. Dermed forlænger teltimprægnering også holdbarheden på teltet.

 

Hvad koster teltimprægnering?

Prisen på teltimprægnering behøver ikke være høj. Hos Spejder Sport tilbyder vi effektive sprays til blot 100 kroner. Derudover kan du finde imprægnering til syninger i telte, som er endnu billigere. Og du skal ikke være nervøs for kvaliteten. Vi udvælger kun teltimprægnering fra brands, som lever op til kravene. Kig efter gode mærker som Fabsil, GEAR AID og Tear-Aid.

 

Hvordan imprægnerer du et telt?

Du kan imprægnere et telt med en ren pensel, hvor du “maler” imprægneringen på teltets yderste materiale. En anden mulighed er med en sprayflaske. Til begge dele skal du altid slå teltet op først - helst udenfor og i tørt vejr. Derudover kan du med fordel give indersiden af teltet en imprægnering. Så får du det bedste resultat.