Trangia

  1. Opskrift: Havregrød Deluxe på Trangia

    Opskrift: Havregrød Deluxe på Trangia

    Hvordan laver man havregrød? Altså den dér helt perfekte Trangia-havregrød – og hvordan undgår man, at havregrøden brænder på?

    Det får du svaret på her, hvor vores gode ven, Casper Kjerumgaard, laver den bedste havregrød på Trangia med Norsk myseost samt friske blåbær og pekannødder.

     

     

    Havregrød opskrift

    Det er ikke uden grund, at morgenmaden siges at være dagens vigtigste måltid. Den skal nemlig give dig krudt og energi til mange timer. Til dette formål er der ikke meget, der kan hamle op med turklassikeren over dem alle: Havregrød.

    Og det behøver absolut ikke være en kedelig og klistret omgang. Det vil vi bevise her:

     

     

    Ingredienser (1-2 personer)

    Læs mere »
  2. Opskrift: Specier med Daim

    Opskrift: Specier med Daim

    Sprøde småkager bagt på Trangia i en Omniaovn...kan man det?

    Det satte vi os for at teste, og ja, det kan man sagtens! Så mangler du en sjov, hyggelig og ikke mindst velsmagende friluftsaktivitet til weekenden eller ferien, er idéen hermed videregivet.   

    Opskriften på chokoladespecier nedenfor har Christina i vores marketingafdeling holdt fast i siden en hjemmekundskabstime i folkeskolen. Med årene er opskriften blevet modificeret og testet, indtil den ultimative udgave med Daim blev fundet. Du kan selvfølgelig bruge alle mulige andre chokolader, hvis du selv vil eksperimentere med dine favoritter. 

     

    Ingredienser (ca. 95-100 stk.)

    • 5 deciliter hvedemel
    • 200 gram smør
    • 2 decilite
    Læs mere »
  3. Opskrift: Risotto med svampe og fjeldsyre

    Opskrift: Risotto med svampe og fjeldsyre

    risotto med svampe og fjeldsyrer

    Risotto er en nem og mættende ret, der tager kegler hver gang. En af de gode ting ved retten er, at den kan varieres alt efter smag og behag; lav den med svampe og fjeldsyre, som denne opskrift foreslår, eller vær kreativ med det, du finder i skoven eller tager med hjemmefra.

     

    Ingredienser (2 personer)

    • 200 gram risottoris
    • 1 glas tørrede svampe, f.eks. karl johan, eller friske svampe fra skovbunden
    • 1 stort stykke parmesanost
    • 1 bouillonterning
    • 1 dl hvidvin (kan eventuelt udelades til fordel for mere bouillon)
    • 25 gram smør
    • 2 spsk. olie
    • 1 håndfuld fjeld- eller skovsyre

     

    Sådan gør du

    1. Læg svampene i blød i koldt vand
    2. Svits risene i olie
    3. Tilsæt hvidvin og
    Læs mere »
  4. Opskrift: Pizza på Trangia

    Opskrift: Pizza på Trangia

    fjeldpizza

    Der er få ting, der er nemmere end at ringe til det lokale pizzeria og få leveret en nummer 10 med det hele, men er man på tur, eller er der bare ikke lige et pizzeria i nærheden, er det stort set lige så nemt (og betydeligt hyggeligere) at bage sin egen pizza. Du får her opskriften på en nem pizzadej og et lækkert fyld, der kan varieres alt efter, hvad du er til eller lige har ved hånden.

     

    Ingredienser

    Dej

    • Vand
    • Et drys salt
    • 5 gram tørgær
    • Ca. 400 gram mel

    Tomatsovs

    • Tomatpuré
    • Oregano
    • Timian

    Fyld

    • Mozzarella
    • Chorizopølse
    • Oliven
    • Tomater

    Redskaber

      Læs mere »