Quesadillas på Trangia

Hvis der er noget der er nemt at lave på en Trangia, så er det quesadillas. Det er en mexikansk ret, der var varieres i det uendelige med forskellige ingredienser.

Hovedingrediensen i quesadillas er en masse grøntsager. Vi har her valgt at bruge peberfrugt, tomat og avocado, bønner for at give det lidt fyld, koriander og ost til at gøre den smooth og lækker. Til sidst og ikke mindst, så salsa for at give den lidt spice. 

Opskrift på quesadillas - nem mad på Trangiaen

Når du er ude på tur, skal det være nemt at lave mad. Her er quesadillas en oplagt mulighed. For at gøre det ekstra nemt har  skåret kødet hjemmefra. Det er ikke bare lettere, men også mere hygienisk.

Ingredienser

  • Tortillas
  • Revet ost
  • Kyllingekød i små stykker 
  • Avocado
  • Peberfrugt
  • Tomat
  • Bønner
  • Koriander
  • Smør
  • Salsa

Fremgangsmåde

Vi starter med at stege kyllingen, for det er det der tager længst tid. 

  1. Kom smør på panden og lad det smelte.
  2. Tilsæt kyllingekødet og evt. krydderier
  3. Mens kyllingekødet steger, skærer du grøntsagerne ud - gerne i ret små stykker, for så bliver de lettere at spise
  4. Når kyllingen er mør, kan du samledin quesadilla ved at tage den i hånden. Start gerne med at drysse ost på, for så vil det smelte når quesadillaen kommer på panden.
  5. Put kylling, bønner og lidt grøntsager på. Læg til sidst salsa i.

  6. Fold quesidillaen med fyldet i sammen på midten to gange og læg den på panden. Pres gerne lidt på den, så den samler sig om fyldet.

    Steg den på begge sider til den har fået lidt farve.

 

Velbekomme!

 

Put ikke for meget på quesadillaen, for så bliver den svært at håndtere - det er både når du skal folde den og når du skal spise den.

 

Variationsmuligheder

Vi har brugt kylling, men du kan i princippet også bruge noget andekød eller gøre den helt vegetarisk. Hvilke grøntsager du putter i, behøver heller ikke at være dem, som vi har angivet i opskriften. Det er derfor en ret, du kan variere i det uendelige alt efter hvad du har og hvad, der behager dine smagsløg.

Udstyret

Når du er ude i det fri  og vil lave mad, er det godt med en Trangia eller en anden form for sprit- eller gasbrænder. Så kan du både lave mad og varme vand op på den.

På Trangiaen skal du også bruge en gryde, kedel eller en stegepande, ellers er den ikke meget bevendt. Til tilberedningen skal du også bruge noget at røre med. Køber du et helt sæt, får du både grydeske, paletkniv og øse og så er de tilmed designet, så de fylder og vejer minimalt.

Når tingene nu ikke må fylde eller veje så meget, så er det også godt at tænke multifunktionelt. Her kommer en spork ind i billedet. Det er nemlig grej, der fungerer både som ske og gaffel.