Knive

I Spejder Sport har vi alt, hvad et friluftshjerte kan begære af knive, dolke og tilbehør – alt sammen af højeste kvalitet fra anerkendte mærker, som vi selv har med på tur. Her finder du din nye snittekniv, svampekniv, bushcraft kniv eller mora kniv til spejder. Se længere nede, hvordan du holder dine knive skarpe med strygestål, slibesten og Lansky slibesæt.

30 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Mora Scout 39, børn
  Mora Scout 39, børn
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Mora Skekniv 164, højrehåndet
  Mora Skekniv 164, højrehåndet
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Mora Bushcraft Survival kniv
  Mora Bushcraft Survival kniv
  549,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Mora Scout 39 safe, børn
  Mora Scout 39 safe, børn
  179,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Mora 120 Snittekniv
  Mora 120 Snittekniv
  Bedømmelse:
  80%
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Nieto Chaman Bushcraft kniv
  Nieto Chaman Bushcraft kniv
  999,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn
  Vangedal Junior dolk med sikring og logo, børn
  250,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Mora Snittekniv Junior
  Mora Snittekniv Junior
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Jubilæum Vangedal Roverkniv Carbon m/Merlespiger
  Jubilæum Vangedal Roverkniv Carbon m/Merlespiger
  260,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Gerber Moment kniv
  Gerber Moment kniv
  339,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Victorinox Tandstik, lige top
  Victorinox Tandstik, lige top
  5,00 kr
  Indlæser lager...
 12. Vangedal Junior dolk med sikring, børn
  Vangedal Junior dolk med sikring, børn
  250,00 kr
  Indlæser lager...
 13. Mora Companion
  Mora Companion
  99,00 kr
  Indlæser lager...
 14. Vangedal Merlespir
  Vangedal Merlespir
  79,00 kr
  Indlæser lager...
 15. Mora 106 Snittekniv
  Mora 106 Snittekniv
  229,00 kr
  Indlæser lager...
 16. Vangedal Senior dolk med sikring
  Vangedal Senior dolk med sikring
  Bedømmelse:
  100%
  260,00 kr
  Indlæser lager...
 17. Vangedal Senior dolk med merlespiger
  Vangedal Senior dolk med merlespiger
  285,00 kr
  Indlæser lager...
 18. Nieto Trapper kniv
  Nieto Trapper kniv
  599,00 kr
  Indlæser lager...
 19. Victorinox Pincet, lige top
  Victorinox Pincet, lige top
  10,00 kr
  Indlæser lager...
 20. Victorinox Tandstik, buet top
  Victorinox Tandstik, buet top
  5,00 kr
  Indlæser lager...
 21. Hultafors Trekkers Little Helper "Forsberg"
  Hultafors Trekkers Little Helper "Forsberg"
  179,00 kr
  Indlæser lager...
 22. Lansky Slibesæt
  Lansky Slibesæt
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 23. Nieto Roadrunner kniv
  Nieto Roadrunner kniv
  499,00 kr
  Indlæser lager...
 24. Vangedal Roverkniv med merlespiger
  Vangedal Roverkniv med merlespiger
  260,00 kr
  Indlæser lager...
 25. Vangedal Seniorkniv med sikring og logo
  Vangedal Seniorkniv med sikring og logo
  260,00 kr
  Indlæser lager...
 26. Victorinox Pincet, buet top
  Victorinox Pincet, buet top
  10,00 kr
  Indlæser lager...
 27. Victorinox Kæde
  Victorinox Kæde
  59,00 kr
  Indlæser lager...
 28. Vangedal junior skede med sikring, børn
  Vangedal junior skede med sikring, børn
  119,00 kr
  Indlæser lager...
 29. Vangedal skede med sikring, senior
  Vangedal skede med sikring, senior
  129,00 kr
  Indlæser lager...
 30. Victorinox Mini-skruetrækker
  Victorinox Mini-skruetrækker
  19,00 kr
  Indlæser lager...

30 varer

pr. side
Stigende orden

Hold dine knive skarpe med strygestål

Er din kniv sløv, dur den ikke til ret meget. Det kan også være direkte farligt at give sig i kast med at bruge en sløv kniv. Heldigvis er det både nemt og hurtigt at vedligeholde og slibe sine knive – især med det rigtige værktøj.

Brug et strygestål jævnligt til at ”trække” den væltede knivsæg op. Så holder den sig skarp længere. Man kan ikke se den væltende knivsæg med det blotte øje, men det har en betydning for knivens skær. Professionelle kokke stryger deres kokkeknive hver dag. Efter brug er nok mere passende for outdoor knive, og du kan nemt huske at få det gjort med et lille Vangedal strygestål, der er på størrelse med en blyant og nem at have lige ved hånden på turen.

På sigt er et strygestål dog ikke nok, og så skal der lidt skrappere remedier til. Du kan få slebet nyt skær hos en skærsliber eller lære at gøre det selv. Sløve knive og dolke har det med at ende i en eller anden skuffe til fordel for en ny og skarp kniv. Du sparer altså både penge og skåner klimaet, hvis du selv lærer at vedligeholde og slibe din kniv. Derudover så er det også et håndværk, som med garanti vil imponere dine turkammerater. Så kan også gå lidt længere og læse vores artikel Forlæng levetiden på dit værktøj for endnu mere viden.


Slib din kniv selv - slibesten eller et slibesæt?

Vil du gøre slibe din dolk i bålets skær eller kan det gøres derhjemme? En mini slibesten er et godt valg, hvis rygsækken er tung i forvejen. Hvis du er helt ny i håndværket, så kan du købe en stor slibesten, og øve dig på en meget sløv kniv eller dolk, så du har lidt mere at arbejde med.

 1. Forberedelser: Læg stenen i vand i fem minutter (tilføj eventuelt lidt vand løbende)
 2. Den rigtige arbejdsstilling: Hold kniven i et fast tag i den ene hånd med bladet vendt mod dig selv. Placer den anden hånd på bladet - ikke direkte på skæret
 3. Placer kniven på slibestenen med en 17-30 graders vinkel alt efter, hvad du skal bruge kniven til, og hvor skarp du ønsker kniven. Jo lavere en vinkel, jo skarpere en kniv
 4. Slib din kniv eller dolk med regelmæssige bevægelser frem og tilbage over slibestenen. Her er det vigtigt at holde den samme vinkel og et let tryk
 5. Vend kniven og slib den anden side – denne gang med bladet væk fra din krop

Det er et svært håndværk, men også meget tilfredsstillende at kunne slibe sine knive helt selv. Vil du gerne have arbejdet gjort ordentligt og trænger alle dine køkkenknive egentlig også til en tur, så kan du med fordel købe Lansky slibesæt. Så er det halve af arbejdet med at holde kniven i den rigtige vinkel allerede gjort for dig.

Se, hvordan du bruger et Lansky slibesæt, her:


Styr på udstyret: snittekniv, skekniv og svampekniv

Skal du snitte? Så skal din snittekniv skal ligge godt i hånden. Derfor har vi hos Spejder Sport et bredt udvalg af snitteknive i flere størrelser og greb, så både voksne og unge kan deltage i håndværket og hyggen. Skal du overnatte og tænde bål, så er det også en stor fordel at have en god snittekniv med til at forberede birkebark eller fatwood, så der hurtigt kan komme fut i møjet. Du kan også selv snitte pløkker til teltet, hvis I har glemt dem eller en bålkrog til trefoden. Der er masser af inspiration at hente til små projekter i Den store snittebog eller Bushcraft i Norden.

Vil du give dig i kast med at snitte din helt egen ske eller trækop? Så skal du også have fingrene i en god skekniv til at udhule fordybningen. Du har langt mere kontrol med en skekniv, og du undgår at blive hurtigt træt og øm i hænderne, fordi du skal lægge alle kræfterne i. Du er også fri for at snitte i akavede og potentielt farlige stillinger. Så hvis du spørger os, så er en god skekniv klart investeringen værd.

Er du ivrig efter at komme ud og samle skovens guld? Så skal du have Opinels trofaste svampekniv med. En Opinel svampekniv har i den ene ende en lille børste af vildsvinehår til at rengøre svampene og det krogede knivblad i den anden ende, så den har den helt rigtige vinkel, når du skal befri de lækre svampe fra skovbunden.


Vælg den rigtige dolk eller kniv

En god kniv til friluftsliv er en kniv, man altid har på sig. Gør op med dig selv, om du hovedsageligt skal bruge din kniv eller dolk som outdoor køkkenkniv til at lave mad, snitte eller grovere arbejde som at flække brænde. Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, men det har betydning for, hvilket blad, greb og skær din kniv skal have.

Kom ind og få en snak med os i en af vores butikker nær dig. Vi kan hurtigt give dig et overblik over de forskellige muligheder og hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige model for dig – uanset om du skal bruge den til spejder, jagt, fiskeri eller bushcraft. Vi sørger også for at du ikke kommer hjem med knive eller en dolk, som du ikke kan få brugt på grund af ”den nye” knivlov.

Læs vores store guide: Bliv skarp på knivloven eller se med her:


Køb knive i super kvalitet hos Spejder Sport

Nogle af de bedste knive og dolke, vi har i Spejder Sport, kommer fra spanske Nieto. Siden 1980 har de skabt stilfulde knive i absolut topkvalitet på baggrund af håndværksmæssige traditioner, der strækker sig helt tilbage til det 16. århundrede. Leder du efter uopslidelige knive skal du tage et kig på knivene fra Vangedal, der er kendt og elsket som Danmarks spejderkniv. Vi sælger også rigtig mange dolke fra svenske Mora, der er et sandt value-for-money-hit hos både børn og voksne. De fås i et væld af friske farver, der gør kniven nem at lokalisere, når den er endt på græsset eller i skovbunden.

Kontakt os her hos Spejder Sport, hvis du på nogen måde kommer i tvivl om dine knive. I vores mange butikker kan du møde vores hjælpsomme og imødekommende personale, parate til at give dig rådgivning og vejledning. Hos os får du gratis fragt ved køb over 298,-. Har du valgt en forkert model eller ønsker at returnere, har du også 30 dages retur. Det er både god og overskuelig service.


Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker