Pakkeliste til letvægtsturen

såan pakker du en let rygsæk

Skal du ud og vandre hen over sommeren, og ønsker du at gøre det med en så let oppakning som muligt, har vi her lavet en komplet pakkeliste til dig med alt det, du skal have med. I denne pakkeliste har vi skåret helt ind til benet og undladt luksusting som blandt andet deodorant og hovedpude.

Tip: Den manglende hovedpude kan let erstattes af et soveposehylster fyldt med tøj. Det er kun fantasien (og vægten), der sætter grænser, når du prøver at pakke let.

 

Multi-funktion er vejen frem

Et generelt råd til den lette oppakning er, at du bør sigte efter produkter, der kan bruges til mere end ét formål. For eksempel kan vores vinyletuier både bruges til opbevaring af elektronik, der skal holdes tørt, og som opbevaring til f.eks. topokort, der skal kunne aflæses i regnen. En turgryde kan også bruges til opbevaring af optændingsmateriale, brænder eller noget helt tredje, mens en Buff halsedisse både kan fungere som halstørklæde og som grydelap til den varme gryde.

 

Pakkeliste

Rygsæk

Telt

Sovegrej

Madlavning og spisegrej

 • Bestik: Wildo Spork
  Vægt: 8,5 gram

 • Drikkesystem: Osprey Hydraulics LT 1,5 l
  Vægt: 160 gram

 • Brænder: Optimus Crux
  Vægt: 89 gram

 • Gas til én person i 7 dage
  Vægt: 350 gram

 • Gryde: Trangia gryde 1,5 l
  Vægt: 115 gram

  Tip: Ønsker du et samlet kogesæt kan du med fordel vælge et letvægts kogesæt på kun 209 gram


 • Tændstål: Optænding med ildstål
  Vægt: 45 gram

  Tip: Brug bagsiden af knivbladet på din dolk (f.eks. i dit multitool) til dit tændstål og spar det medfølgende blad væk.

 

Tøj

Toiletsager

 • Tandbørste og tandpasta
  Vægt: 76 gram

  Tip: Du kan skære halvdelen af tandbørstens skaft af, hvis du ønsker at gøre den endnu lettere.
 • Håndklæde: Asivik TrekTowel M
  Vægt: 57 gram

 • Flåtfjerner
  Vægt: 4 gram

 • Toiletpapir
  Vægt: 100 gram

Andet

Totalvægt: 5763 gram


Mad og drikke

Mad
Mængden af mad, der skal medbringes varierer fra person til person og vægten af det medbragte mad vil selvfølgelig falde efterhånden som maden bliver spist. I vores oppakning har vi medbragt 7 Real Turmat frugtmüsli til morgenmad, 14 Real Turmat retter til frokost og aften og 7 Real OTG energibarer til én person i 7 dage.

Vægt: 3115 gram

Vand
Vægten på det vand, der bæres på er selvfølgelig ikke konstant. I vores udregning har vi valgt at regne med, at der bæres 1 liter konstant på hele turen

Vægt: 1000 gram

TOTAL VÆGT: 4115 gram SAMLET VÆGT (oppakning + mad og drikke): 9878,2 gram


Tøj du har på

TOTAL VÆGT: 1585 gram

Du finder også vores pakkeliste som pdf nedenfor – Lige til at printe ud og krydse af på undervejs som du pakker eller tage med ned i en af vores butikker, hvor vores dygtige personale altid står klar med god hjælp og vejledning til letvægtsgrej.


Få flere gode råd med på vejen

Ønsker du flere tips til, hvordan du kan minimere kiloene på ryggen, kan du læse vores artikel Sådan gør du din rygsæk let som en fjer her.

Her kan du blandt andet få 13 tricks til at gøre rygsækken lettere, gode råd til letvægtsgrej der kan forsøde vandreturen samt fordele og ulemper ved henholdsvis letvægtsgrej og traditionelt grej.