Indblik: Mød ildsjælene bag din merinould

 

100% kvalitetsuld - fra får til butik

Devold fremstiller noget af det ypperste uldundertøj på markedet og sætter en ære i at kunne spore ulden helt tilbage til den farm, hvor fårene opdrættes og ulden høstes.

Se med i videoen ovenfor og få et imponerende indblik i, hvorfor du med Devold er sikret både komfort, kvalitet og sikkerhed på højt niveau.

 

Ingen vinter uden merinould fra norske Devold

I årtier har mange friluftsmennesker nydt godt af den lækre kvalitetsuld fra Devold, men har du nogensinde tænkt over, hvem der egentlig står bag de skønne naturfibre, der holder dig varm i alle tænkelige situationer? Læs med her og bliv klogere på de får, familier og uld-entusiaster, der står bag Devolds funktionelle uldprodukter.

 

Opskriften på den bedste merinould

På en vindblæst og bidende kold slette i Patagonien lægger vejrbidte Diego Maza sidste hånd på en sending nyklippet merinould, der er på vej til Devold i Europa. Ulden er høstet fra Diegos merinofår, som hver eneste dag bevæger sig rundt i de barske og enorme landskaber, der domineres af regionens karakteristiske bjerge.

”Det er simpelt. Hvis vores får ikke har det godt, producerer de ikke ordentlig uld. De skal også kunne bevæge sig mere eller mindre frit rundt og altid have adgang til frisk græs”, fortæller han.

Sådan har Diegos opskrift til den bedste merinould altid været, og det er grunden til, at du kan være sikker på, at dine uldprodukter ikke svigter på tur. Det fungerer nemlig sådan, at jo barskere klima og jo mindre menneskekontakt fårene oplever, desto bedre uld producerer de for selv at holde varmen.

”Samtidig skal vi sørge for at passe på landet og ikke lade fårene slide for meget på få stykker jord. Derfor flytter vi omhyggeligt rundt på flokkene, så de altid roterer rundt mellem forskellige områder, der får tid til at genoprette sig selv efter, at vores får har været på besøg”, udtaler den passionerede fåreavler.

 

Benhård natur og nænsom pleje skaber din varme uld

I New Zealand, tusinder af kilometer fra Patagoniens bjerge og sletter, arbejder familien Smith efter nogenlunde samme tænkemåde. Familien havde længe overvejet, hvordan de kunne lægge deres liv om og leve mere enkelt tæt på naturen.

De valgte derfor at overtage en gård med merinofår, hvor de lærte fra bunden, hvad der skal til for at skabe verdens fineste uld. Det har resulteret i en givende men fysisk hård hverdag, hvor familien sammen med deres fåreflok skaber bunker af det råprodukt, der senere bliver til dine lange uldunderbukser.

Fælles for mange af verdens merinofarmere er netop tankegangen om at natur, mennesker og får indgår et samarbejde, hvor det ofte er generationer af samme familie, der driver de få farme, som producerer vores elskede og uundværlige merinould.

På trods af at producenterne ofte lever i helt forskellige verdensdele, deler de altid den oprigtige interesse og respekt for naturen og kan derfor ikke forestille sig en anden livsstil end den, der i sidste ende holder dig varm i vinteren.

 

Nationalhelt i New Zealand - en sjov historie

Selv om klipning i dag foregår så nænsomt som muligt, og fåret får lov til at beholde den inderste uld for ikke at fryse, valgte fåret Shrek alligevel at stikke af fra saksen og gemme sig i en hule i seks år.

Da Shrek blev fundet i 2004, havde han udviklet over 30 kilo merinould, hvilket var nok til at producere 20 jakkesæt. Den oprørske fyr blev hurtigt New Zealands mest kendte får og mødte endda landets premierminister.

Da Shrek døde som 17-årig i 2011, udbrød der landesorg over tabet af det rebelske får.