Opskrift: Wok med kylling og nudler

En lækker wok med saftig kylling og farvestrålende grøntsager kan sparke benene væk under de fleste sultne friluftsfolk, store som små.

Det gode ved wok er, at du kan tilpasse den, som du har lyst. Vælg det kød du bedst kan lide og byt endelig grøntsagerne ud eller lav en vegetar wok, hvis du skal tømme grøntsagsskuffen derhjemme.

Her får du vores bud på en sikker vinder, når det kommer til at lave hurtig mad og stir fry.

 

Wok opskrift – wok med kylling og nudler

 

Ingredienser (4 personer):

  • 600 gram kyllingebrystfilet eller kyllingeinderfilet
  • 1 pk. nudler, f.eks. ægnudler, soba nudler eller udon nudler
  • 1 stort rødløg
  • ½ broccoli hoved
  • 1 bakke brune markchampignoner
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Soyasauce
  • Lime
  • Salt og peber
  • Olie til stegning, f.eks. rapsolie
  • Evt. frisk koriander og peanuts el. cashewnødder til pynt

 

Sådan gør du:

  1. Skyl og skær alle grøntsagerne i rustikke stykker og put dem i en skål.
  2. Skær kyllingen ud i mundrette bidder og brun den på panden med salt og peber. Sæt til side.
  3. Kog nudlerne i rigeligt vand, så de er klar til at komme på panden.
  4. Varm et par spiseskefulde olie op på en pande.
  5. Svits grøntsagerne på panden.
  6. Tilsæt kyllingestykkerne og lad det hele stege nogle minutter.
  7. Tilsæt nudler og rør godt rundt i blandingen, så nudlerne fordeler sig i retten.
  8. Smag til med fiskesauce, soya og lime.

Server retten rygende varm – eventuelt med lækre, nybagte fladbrød til.

Lad hver enkelt putte ekstra soya og lime på efter behov og husk endelig frisk koriander og cashewnødder eller peanuts, hvis I kan lide det.

Udstyret:

Vi lynstegte vores wok med nudler og kylling på en stegeplade med ben over bål. Da Muurikka’en er lavet i varmevalset stål, får man en rigtig god varmefordeling på hele pladen, og den bliver lynhurtigt varm, hvilket er perfekt, når du laver wokretter.

Du kan fint bruge en bålpande i stedet, der også egner sig lynstegte retter og evt. forhøje den med et stativ.

En lang paletkniv er superanvendelig i denne ret, hvor der skal røres frem og tilbage, og du ikke vil risikere at komme for tæt på hverken den varme stegeplade eller på flammerne fra bålet.

 

Velbekomme!