Opskrift: Vegetarlasagne med spinat og bønner

 

Lasagne er en lækker ret, som de fleste gladelig vil sætte sporken i på tur. Denne version er vegetarisk og stopfyldt med farverige, sprøde grøntsager samt mættende bønner i stedet for kød.

Og fordi du ikke skal lave en sovs først eller tilberede grøntsagerne inden, er vores vegetariske turlasagne nem og hurtig at lægge sammen, og så både smager og mætter den helt fantastisk.

 

Opskrift på vegetarlasagne - en mættende grøntsagslasagne med spinat 

 

Ingredienser (4 personer):

  • 1 x hakket løg (enten alm. eller rødløg)
  • 1 x revet squash
  • 2 x revet gulerødder
  • 2 peberfrugter skåret i tern
  • 1 dåse bønner, f.eks. kikærter, sorte bønner eller kidney beans (eller bønnemix, som du kan få i nogle supermarkeder)
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 1 mornay sauce
  • 1 pose revet cheddarost (eller mozzarella eller revet parmesan, hvis du bedre kan lide det)
  • Lasagneplader, gerne fuldkorn

Bemærk: Hvis du har andre grøntsager hjemme i køleskabet eller i køleboksen (fx broccoli, bønner, champignons eller andet), kan du sagtens tilføje og erstatte ingredienserne ovenfor.

 

Fremgangsmåde:

  1. Start med at smøre formen og læg et lag tomatsauce i bunden.
  2. Læg herefter lidt af alle grøntsager og bønner på.
  3. Fordel lidt mornay sauce henover. Knæk lasagnepladerne og put dem på.
  4. Gentag ovenstående indtil der ikke er flere lag. Afslut altid med et lag grøntsager m. mornay sauce (hvis du afslutter med lasagneplader, bliver de nemlig hårde, når lasagnen bages).
  5. Put i ovnen v. 200 grader i ca. 15 min.
  6. Drys herefter cheddarost på toppen og giv lasagnen yderligere 15 min. i ovnen, så den får i alt 30 min.
  7. Lad lasagnen stå og sætte sig lidt, når du tager den ud af ovnen, da den godt kan være lidt flydende. Kan du ikke vente, smager den stadig formidabelt selvom den er flydende. 

Server med en grøn salat, nybagte koldhævede bolleret godt grydebrød eller fladbrød på bål.

 

Udstyret:

Vi lavede vegetarlasagnen i en Omnia ovn placeret ovenpå et Trangia stormkøkken med gasblus.

Grøntsagslasagnen mætter snildt fire voksne mennesker, men er I flere, anbefaler vi, at I bruger en Omnia Maxiform, der er en halv gang større end den almindelige form, der følger med Omnia ovnen (og som ses i videoen øverst på siden).

Da vi lavede opskriften på vegetarlasagnen, havde vi endnu ikke fået det smarte termometer til Omniaovn. Det skal helt sikkert med næste gang, vi skal lave mad i skoven.

 

Held og lykke med din lasagne!