Vangedal Roverkniv med merlespiger
Før musen henover billedet for at zoome
Vangedal Roverkniv med merlespiger
Vangedal Roverkniv med merlespiger
Vangedal Roverkniv med merlespiger

Vangedal Roverkniv med merlespiger

DKK 260,00
   På lager
Antal
Varenummer: 320290
En anderledes udgave af den klassiske Vangedal kniv. Denne model er konstrueret, så bladet følger skaftet helt igennem, hvilke gør den nærmest uopslidelig. Den er produceret i samme materialer som resten af Vangedal knivene.

Dolken kommer med et tilhørende merlespiger, der kan bruges til splejsning af reb eller til at få genstridige knuder op.

Skeden er uden sikring.

Detaljer:

  • Blad i hård stål, længden kan variere med et par millimeter, men er ca. 12cm - dog aldrig over!
  • Skæfte i palisander træ. Vangedal bruger naturligvis kun certificeret træ til produktionen
  • Skede i kernelæder medfølger
  • Merlespiger medfølger

Øget effektivitet og sikkerhed med strygestål

En skarp dolk er ikke kun mere effektiv - den er også mere sikker, da du undgår, at den "smutter", når du skærer i træ. Derfor kan du med fordel tilkøbe et strygestål til din dolk, som du altid kan have med, når du er på tur.

Strygestålet fra Vangedal kan nemt komme med på tur, så du altid kan holde din dolk skarp og sikker. Du kan enten have det i en nøglering uden på tasken eller i bæltet. Husk at holde den samme vinkel på knivens æg i forhold til strygestålet hele vejen igennem slibningen.

Strygestål vs. slibesten

Det er meget forskelligt hvor hurtigt bladene mister deres skarphed. Det afhænger meget af hvad kniven bruges til. Ofte er det dog kun æggen, der har lagt sig, og i stedet for at slibe bladet kan en tur med et almindeligt strygestål i mange tilfælde hjælpe. Det har den fordel, at der ikke slibes noget af stålet og æggen bibeholder sin oprindelige vinkel.

En slibesten eller diamant slibestål vil altid slibe en smule af stålet, og overdreven slibning vil uungåeligt medføre mindre og mindre knivblad. Hvis bladet hurtigt føles sløvt, kan man forsøge at lave en mere stump vinkel, som også er mere robust. Jo spidsere vinkel på skæret, jo lettere lægger æggen sig ved brug.

Vis mere
Vis mindre

Hvad siger våbenloven?

Debatten om knive i det offentlige rum har fyldt meget i medierne. Er du i tvivl om hvornår du må gå med kniv, kan du læse mere om våbenloven her.

 

Udstyr til eventyr

Danmarks største outdoor-kæde med et landsdækkende netværk af specialbutikker, som forsyner friluftsfolket med grej til alle slags ture og aktiviteter.

Kundeservice

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 9-15.30
Fredag: 9-15

kundeservice@spejdersport.dk
43 55 35 00

Se e-mærket status her

Spejder Sport A/S   •   Lejrvej 13   •   3500 Værløse