Guides og viden

  1. Opskrift: Havregrød Deluxe på Trangia

    Opskrift: Havregrød Deluxe på Trangia

    Hvordan laver man havregrød? Altså den dér helt perfekte Trangia-havregrød – og hvordan undgår man, at havregrøden brænder på?

    Det får du svaret på her, hvor vores gode ven, Casper Kjerumgaard, laver den bedste havregrød på Trangia med Norsk myseost samt friske blåbær og pekannødder.

     

     

    Havregrød opskrift

    Det er ikke uden grund, at morgenmaden siges at være dagens vigtigste måltid. Den skal nemlig give dig krudt og energi til mange timer. Til dette formål er der ikke meget, der kan hamle op med turklassikeren over dem alle: Havregrød.

    Og det behøver absolut ikke være en kedelig og klistret omgang. Det vil vi bevise her:

     

     

    Ingredienser (1-2 personer)

    Læs mere »
  2. Opskrift: Specier med Daim

    Opskrift: Specier med Daim

    Sprøde småkager bagt på Trangia i en Omniaovn...kan man det?

    Det satte vi os for at teste, og ja, det kan man sagtens! Så mangler du en sjov, hyggelig og ikke mindst velsmagende friluftsaktivitet til weekenden eller ferien, er idéen hermed videregivet.   

    Opskriften på chokoladespecier nedenfor har Christina i vores marketingafdeling holdt fast i siden en hjemmekundskabstime i folkeskolen. Med årene er opskriften blevet modificeret og testet, indtil den ultimative udgave med Daim blev fundet. Du kan selvfølgelig bruge alle mulige andre chokolader, hvis du selv vil eksperimentere med dine favoritter. 

     

    Ingredienser (ca. 95-100 stk.)

    • 5 deciliter hvedemel
    • 200 gram smør
    • 2 decilite
    Læs mere »
  3. Pas godt på dine handsker

    Pas godt på dine handsker

    Handsker af god kvalitet er skabt til at kunne holde i mange år, og når du investerer i sådan et par, er det bare med at passe godt på dem.

    Det kræver ikke så meget, og det er virkelig godt at få gjort. Med lidt kærlig og jævnlig behandling, vil du have glæde af dine handsker i mange flere år. Det er godt både for dig og miljøet, og i vores optik bliver en handske kun bedre med tiden.

    Her får du en quick guide til, hvordan du passer bedst på dine.

     

    Giv handskerne læderbalsam regelmæssigt

    Handsker af gedeskind og okselæder kræver jævnlig pleje for at holde sig pæne, fleksible og funktionelle.

    Hvis du allerede fra start kan opbygge en god rutine, hvor du smører læderet på dine handsker regelmæssigt, kan de meget bedre modstå fugt og slitage.

    Sådan gør du:

    • Start med at smø
    Læs mere »
  4. Indblik: Familien med passion for handsker

    Indblik: Familien med passion for handsker

    Den dag du står med dit allerførste par Hestra handsker i hånden, er du ikke i tvivl om, at dét her er ægte kvalitet. Designet og produceret med den allerstørste omhyggelighed - skabt til at holde i årevis.

    Sådan har det været i mere end 80 år, og er du nysgerrig på, hvem der står bag (synes vi) verdens bedste handsker, så læs med nedenfor. 

     

    Svensk kvalitet gennem generationer

    Selvom Hestra i dag er en international virksomhed med distributører og detailhandlere i mere end 30 lande, er der fremfor alt stadig en familievirksomhed.

    Det hele startede i 1936, da Martin Magnusson slog sig ned i de dybe svenske skove i Småland med sin familie, hvor han begyndte at lave handsker til de lokale skovhuggere i værkstedet på sin bondegård. En livslang passion var hermed grundlagt.

    I dag er det b

    Læs mere »
  5. Opskrift: Bålpandekager med vanilje

    Opskrift: Bålpandekager med vanilje

    Uhm! Varme nystegte pandekager over bål er bare ALTID en god idé. Både fordi det er en super hyggelig aktivitet at lave sammen for både børn og voksne, og selvfølgelig fordi pandekager altid smager godt.

    Her får du vores version af den udødelige klassiker, der smager bedst, når de tilberedes på bål, men også sagtens kan laves på Trangia eller i køkkenet derhjemme. 

     

    Ingredienser (min. 8 stk. afhængig af pandens størrelse)

    • 3 æg
    • 4 deciliter sødmælk
    • 3 spsk. vand
    • 1 tsk. sukker
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 1 knivspids salt
    • 200 gram hvedemel 
    • Smør til stegning 

     Tip! Lav pandekagedejen hjemmefra og hæld den på en plastik drikkedunk. Så ka

    Læs mere »
  6. Danmarks smukkest beliggende shelters

    Danmarks smukkest beliggende shelters

    Kom afsted på mikro eventyr og sov i shelter i Danmark. Overnatning i shelter er populært som aldrig før, og nettet bugner med mulige destinationer til dit næste eventyr. Men hvad skal du vælge, og hvilke shelters er de gode? Det fandt vi 11 bud på, da vi tog på jagt efter landets smukkeste og absolut bedst placerede shelters.

    Sådan valgte vi de smukkeste shelters i Danmark

    Da vi startede bilen og begav os ud på tur, havde vi én ting for øje, nemlig at finde de smukkest beliggende shelters. Det behøvede ikke at være de pæneste eller nyeste shelter med suveræne parkering- og toiletforhold. Nej, vi gik efter de vildeste placeringer med den flotteste natur. Shelter i Danmark med ægte wauw-faktor og med hver sit særpræg.

    Læs mere »
  7. Opskrift: Nem bålgryde

    Opskrift: Nem bålgryde

    opskrift-nem-baalgryde

    Det simple er oftest det bedste! Grunden til at meget husmandskost smager så godt er fordi, retten har fået den tid, den skulle have. Ikke fordi man har brugt en masse særlige ingredienser. Her får du opskriften på smagfuld bålgryde med skinkekød, kartofler og grøntsager, der er nem at bikse sammen og i høj grad passer sig selv.

    Retten skal ende som en stuvning (eller tyk suppe), så husk at tilføj ekstra væde undervejs efter behov - det kan gå stærkt over bål. Opskriften er både udviklet og testet af Claus Damgaard Nielsen, der er salgschef i Spejder Sport. God fornøjelse!

     

    Ingredienser (4 pers.)

    • 600–700 gram skinkekød i tern
    • 500 gram løg
    • 500 gram porrer
    • 500 gram små kartofler
    • 1-2 tsk. fennikelfrø
    • 1-2 tsk. kommen
    • 1-2 t
    Læs mere »
  8. Guide: Sådan indstiller du rygsækken korrekt

    Guide: Sådan indstiller du rygsækken korrekt

    indstil din rygsæk rigtigt, så du undgår gener og skader

    At indstille sin rygsæk korrekt er ikke kun et spørgsmål om komfort. Det er også et spørgsmål om at undgå rygskader, sure miner og en rygsæk, der føles unødvendigt tung. Sidder rygsækken korrekt vil den nemlig føles lettere, og du vil have overskud til at gå lige dén kilometer ekstra, når du er afsted. Heldigvis er det nemt, og vi guider dig her igennem, hvordan du gør.

     

    Inden du går igang

    Før du begynder på indstillingen af din rygsæk, skal du tage rygsækken af ryggen, løsne alle stropper og fylde den, så den har nogenlunde samme vægt, som den kommer til at have, når den skal med på tur.

    Dette giver dig det bedste udgangspunkt for at kunne indstille rygsækken, så den sidder, so

    Læs mere »
  9. Klædt på til lunefuldt forår

    Klædt på til lunefuldt forår

    klæd dig godt på til foråret

    Børn i alle aldre er lige nu mere udendørs i skolen og børnehaven, end de plejer, og rigtig mange er ude i lang tid af gangen. Det er ingen problem, når bare man er godt klædt på. Få vores bedste tips til nyde foråret uden at hverken fryse eller svede lige herunder.

    Det danske forår er lunefuldt og kan være en noget blandet fornøjelse. Det ene øjeblik varmer solens stråler, så vi smider jakken, og det næste øjeblik skal ekstratrøjen og vanterne frem igen, når et heftigt blæsevejr sender chill-faktoren langt under de 10 grader. Det er dog ikke noget, der skræmmer de fleste børn, og er de bare klædt godt på, kan de fint være ude rigtig længe (når de først er kommet afsted).

    Læs med her og få vores tips til påklædning af glade udebørn, der ikke skal blive hverken frosne eller overophedet:

    Læs mere »
  10. Pas på dit grej i støbejern

    Pas på dit grej i støbejern

    pas på dit støbejern

    Gryder og pander i støbejern er ideelle til madlavning ved havens bålsted, på shelterturen eller når kanoturen skal have et nyk opad på den kulinariske front. Det skyldes, at støbejern er både robust, kan klare høj varm, har god varmefordeling og holder godt på varmen, hvilket gør det nemt at tilberede simremad i det fri.

    Passer du godt på dit støbejern, er der nærmest ingen grænser for, hvor længe det kan holde. Derfor har vi sammensat en lille quick-guide til rengøring og vedligeholdelse af støbejernsgryder og pander.

     

    Din nye gryde og pande er klar til brug – du behøver ikke gøre noget

    Inden vi kommer til de konkrete vedligeholdelsesråd, er det vigtigt at nævne, at når du køber en støbejernsgryde eller pande i Spejder Sport, så der den ”brændt færdig” med olie og dermed helt klar til brug, når du modtager den

    Læs mere »
Side