Camping og familie

Ferie i familietelt og campingtelt er den frieste form for ferie, du kan byde dig selv og familien. Vil I videre, pakker I blot campingteltet sammen og kører til næste destination. Vi fører alt fra 4-personers til 6-personers campingtelte, så der er plads til hele familien.

10 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Outwell Cloud 5 campingtelt
  Outwell Cloud 5 campingtelt
  1.499,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Tortuga Missouri 400, telt
  Tortuga Missouri 400, telt
  3.999,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Tunnel Patrol Telt
  Asivik Tunnel Patrol Telt
  6.499,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Outwell Oakwood 5 personers campingtelt
  Outwell Oakwood 5 personers campingtelt
  3.899,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Nordisk Alfheim 12,6, telt
  Nordisk Alfheim 12,6, telt
  4.499,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Robens Fairbanks, 4 personers telt
  Robens Fairbanks, 4 personers telt
  4.499,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Bergans Wiglo LT 4-personers telt
  Bergans Wiglo LT 4-personers telt
  5.999,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Robens Fairbanks Grande Tipi 7 pers.
  Robens Fairbanks Grande Tipi 7 pers.
  5.999,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Tortuga Missouri 500 / Ohio, telt
  Tortuga Missouri 500 / Ohio, telt
  6.499,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Nordisk Midgard 9,2 samlings- og overnatningstelt
  Nordisk Midgard 9,2 samlings- og overnatningstelt
  8.999,00 kr
  Indlæser lager...

10 varer

pr. side
Stigende orden

Telte med plads til hele familien

Uanset om du er på udkig efter af de populære Outwell telte til 4 eller 5 personer eller et større Robens telt til 6 personer, er du kommet til det rette sted. Skal hele familien afsted på telttur i Jylland i kanotur i Sverige, har vi familieteltene, der rummer både børn, hund, oppakning og timevis af hyggelige stunder.

Med både sovekabiner og fællesrum er Outwell-teltene de oplagte telte til familieturen. Skab hyggelig stemning i sovekabinerne med tæpper, luftmadrasser, soveposer og lyskæder og dan rammerne for fællesspisning og spilaftener i fællesrummet med et sammenfoldeligt bord og campingstole.


Campingtelte og familietelte – Den ubesværede campingferie

På campingpladserne rundt omkring ser man efterhånden flere og flere, der vælger at holde ferien i campingtelt – eller familietelt, som det populært også kaldes. Og det kan vi faktisk sagtens forstå

. Der er nemlig en masse fordele ved at holde ferien i et campingtelt frem for en campingvogn. Med et familietelt i bagagerummet er du ikke besværet af at køre rundt med en campingvogn bag på bilen, med alle de begrænsninger, det fører med sig.

Det kræver naturligvis at der er plads i bagagerummet til teltet, men ellers kan der nemt suppleres med en tagboks til tøjet, og du vil dermed stadig være noget mere mobil end dem med campingvogn.

Det er især en fordel, hvis du ønsker at campere sydpå, hvor den benzinslugende campingvogn eller hurtigt kan gøre turen til en dyr fornøjelse.


Ankom til campingpladsen med stil

En campingplads er et sted, hvor man er til fri skue for alle de andre gæster – Og dette gælder også, når man ankommer og skal gøre sig til rette. Det kan derfor være en fordel at have prøvet at rejse familieteltet en gang eller to, inden du tager afsted, så du kan ankomme til campingpladsen med stil og sætte teltet op, som om det var noget, du havde gjort hele dit liv.

Med den rette øvelse, vil I faktisk kunne rejse et kæmpe familietelt hurtigere, end de fleste kan nå at bakke deres campingvogn på plads og få den klargjort til brug, og du vil derfor måske modtage misundelige blikke fra campingvognejere, der forsøger at få vognen til at stå i vater og sænke støttebenene.

Samtidig giver øvelsen i teltopsætning jer også en klar fordel, når I skal afsted igen, da det heller ikke bliver nogen af at pakke campingteltet ned igen. Husk altid at pakke det ned i modsat rækkefølge af den, I satte det op i.

Alt i alt er ferien med campingtelt en af de mest fleksible ferieformer, der findes, netop fordi man kommer så nemt frem og tilbage mellem destinationerne, og man er meget mere fri til at lade ferien gå derhen, hvor vejret og lysten leder jer.

Samtidig kan I vælge, om I vil bo på en luksuriøs campingplads med hoppeborg og vandland til ungerne, eller om I vil køre den lidt mere minimalistiske stil med blot at rejse teltet der, hvor I har lyst til (og må – husk I Danmark at tjekke Naturstyrelsens regler for fri teltning).


Test altid campingteltet hjemmefra

Uanset om du mangler rutine i teltopsætning eller ej, anbefaler vi, at du altid rejser dit familietelt mindst én gang, inden I tager det rigtigt i brug. Den primære årsag til dette er, at du kan risikere at ende i den uheldige situation, at der mangler en stang, er en fabriksskade på teltet eller lignende, og det er alt andet lige bedre at opdage dette hjemme i haven end på en campingplads i Toscana. Det skal dog siges, at vi praktisk talt aldrig oplever, at der har været problemer med fabriksnye telte, men for pokker hvor ville det være ærgerligt, hvis du var en af de første.

Materialevalg til familieteltet

Der findes naturligvis forskellige kvaliteter af campingtelte, ligesom det gælder for alle andre telte. Som en hovedregel vil vi godt vove at påstå, at pris og kvalitet hænger godt sammen, men med lidt basisviden om materialerne er du meget bedre klædt på til at tage det rigtige valg.

 • Aluminiums- eller kulfiberstænger
  Stængerne er som regel lavet i enten kulfiber eller aluminium. Til familietelte er aluminium klart at foretrække. Aluminiumstængerne er nemlig langt stærkere end kulfiberstængerne, og det medvirker, at et campingtelt, der er rejst med aluminiumsstænger, står langt bedre, hvis det begynder at blæse eller regne. Dertil kommer, at det også er nemmere at rejse teltet med aluminiumstænger, da de blødere kulfiberstænger gør teltet noget mere ”levende”, når det skal rejses.

 • Teltbund
  Hold øje med om der er bund i teltet – eller mulighed for at tilkøbe en. En bund i teltet giver nemlig et meget bedre indeklima, da der ikke opstiger fugt fra undergrunden ind i teltet. Hvis det begynder at regne er en teltbund uundværlig, da der ikke er noget, der kan ødelægge den gode stemning, som gennemblødt tøj og våde soveposer.

 • Teltdug
  Ligeledes kan det være en god idé at se om teltets dug er forstærket med rip-stop. Det viser sig som små tern i materialet og er med til at forhindre at en eventuelt lille rift udvikler sig til den store katastrofe.

Du kan læse meget mere om telte og materialer i vores artikel Værd at vide om telte her.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker