Letvægt

Her kan du finde vores udvalg af letvægtstelte. Når vi vælger et letvægtstelt til vores sortiment har vi tre basale krav det skal opfylde: gode materialer, gennemtænkt design og nem og ubesværet opsætning.

I bunden af siden kan du læse mere om letvægtstelte og valg af disse.

11 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Bergans Helium Expedition Dome 2-persons Telt
  Bergans Helium Expedition Dome 2-persons Telt
  5.999,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Asivik Adventure 2, telt
  Asivik Adventure 2, telt
  1.499,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Lavvu Light 3 personers telt
  Asivik Lavvu Light 3 personers telt
  2.799,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Asivik Explorer 2 personers telt
  Asivik Explorer 2 personers telt
  2.999,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Asivik Wilderness telt 4 personer
  Asivik Wilderness telt 4 personer
  2.499,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Asivik Trekking Tarp 3x4 m.
  Asivik Trekking Tarp 3x4 m.
  699,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Nordisk Lofoten ultra light weight, 2 personers telt
  Nordisk Lofoten ultra light weight, 2 personers telt
  5.499,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Asivik Ultralight Tarp 3x2,9 m
  Asivik Ultralight Tarp 3x2,9 m
  849,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Bergans Super Light Dome 2-persons Telt
  Bergans Super Light Dome 2-persons Telt
  5.199,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Bergans Super Light Tunnel 1-Person Telt
  Bergans Super Light Tunnel 1-Person Telt
  3.699,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Asivik Wilderness 3 personers telt
  Asivik Wilderness 3 personers telt
  Special pris 1.599,00 kr Før 1.999,00 kr
  Indlæser lager...

11 varer

pr. side
Stigende orden

Gør rygsækken let med et letvægtstelt

Når du skal afsted med rygsæk og telt, er det alfa omega, at dit udstyr vejer så lidt som muligt – for jo mindre, du slæber rundt på ryggen, desto nemmere kan du nyde omgivelserne og den skønne natur, der omgiver dig. Og ét sted hvor man kan spare rigtig mange kilo er på teltet. Når du skal på jagt efter et godt letvægtstelt, er der flere ting du skal tage højde for, som alle sammen påvirker teltets endelige totalvægt; plads inde i teltet, materiale og antal af stænger, hvilket materiale oversejlet er lavet i, og hvordan det er imprægneret.

Se vores Guide til telte, hvis du er tvivl om, hvilket telt du skal have:

 

Hvor meget plads der skal være i et letvægtstelt?

Det kommer naturligvis helt an på, hvor komfortabelt du/I vil have det, men hvis I kun er to på tur, vil det selvsagt give rigtig meget ekstra at slæbe på, hvis I tager et 4-personers telt med. Man skal dog ikke undervurdere det at have lidt ekstra plads i sit letvægtstelt. Går turen eksempelvis mod regnfulde egne, kan det være rigtig rart at have et telt med forlænget apsis, hvor I kan lave mad, holde støvler og rygsække tørre og eventuelt tage et spil kort, hvis regnvejret trækker ud. Derfor bør du overveje jeres behov og om I vil køre den minimalistiske stil eller luksus.

 

Stænger

Til ordentlige letvægtstelte bør stængerne altid være fremstillet af aluminium, og ikke kulfiber, stål eller andre alt for bøjelige eller tunge materialer. Aluminimstænger har nemlig to åbentlyse fordele, der gør dem velegnede til det lette telt. For det første er det let! For det andet er det så tilpas bøjeligt, at det kan bruges til tunneltelte med videre, men er samtidig så robust og stift, at det giver teltet en super god stabilitet. Og det er vigtigt at tage højde for, at teltet står stabilt, hvis I skulle løbe ind i uvejr.

 

Materiale og imprægnering af oversejlet

Til letvægtstelte anvendes der to typer af materiale til oversejlene: silikoniseret nylon eller PU-belagt polyester. Og ved disse to er der både en pris-, vægt- og kvalitetsforskel. Den PU-belagte polyester er det billige valg – og der findes masser af rigtige gode letvægtstelte, der benytter denne type oversejl. Metoden går ud på, at man via varmebehandlig lægger et PU-lag på den ene side af metervaren. Processen er enkel, billig og helt vandtæt.

Der er dog et par ulemper. For det første har metervaren, som oversejlet er lavet af, ikke godt af varmebehandlingen – hvorfor man er nødt til at bruge et lidt tykkere stykke stof = tungere oversejl. For det andet lægges PU-behandlingen på indersiden af oversejlet for at beskytte den mod mekanisk slid. Dette medvirker, at oversejlet faktisk kan suge vand i regnvejr, og kan dermed blive adskillige kilo tungere, hvis det pakkes sammen i våd tilstand.

Generelt er silikoniseret nylon derfor det bedste valg. Her presses flere lag silikone fast på begge sider af en tynd nylondug og giver en virkelig slidstærk og let imprægnering. Og ikke nok med at imprægneringen er let – man kan med denne metode også bruge en tyndere metervare, da selve behandlingen ikke skader stoffet.

Faktisk styrkes stoffet en smule af behandlingen og i kraft af, at behandlingen lægges på begge sider, vil man heller ikke opleve, at telte bliver tungere i regnvejr.

Du kan læse mere om telte og materialer her.

 

Hvad får jeg ikke i et letvægtstelt

Når man siger ja til én ting, må man sige nej til noget andet, og det gælder også, når du vælger telte. Når du vælger et telt med lav vægt, går du i mange tilfælde samtidig ned på holdbarhed og slidstyrke.

De klassiske KitKat-telte og andre bomuldstelte kan for eksempel ofte holde i hundrede og én somre og indeklimaet i den er fænomenalt. Du bør derfor overveje, hvad dit behov er, og hvilket klima og terræn, du skal afsted i. Letvægt skal ikke vælges for enhver pris, da det har nogle ulemper, ligesom det har fordele.

 

Kan jeg få et billigt letvægtstelt?

Det korte svar er ja. Hvad der er billigt, er selvfølgelig relativt, men med vores eget mærke, Asivik, har vi forsøgt at skabe nogle lette telte til nogle priser, hvor de fleste kan være med. Teltene vejer ikke lige så lidt som letvægtsteltene fra f.eks. Nordisk, men til gengæld får du lidt mere slidstyrke og generelt meget mere telt for pengene.

 

Forskellige typer letvægtstelte

Letvægtstelte findes ligesom andre telte i forskellige modeller; tunneltelt, kuppeltelt, lavvu osv. I vores sortiment har vi samlet et bredt udvalg, så du kan vælge den type, der passer dig bedst, og som passer bedst til det terræn, du skal ud i.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker