Spejder og store telte

Skal man mange afsted på tur, kan man med fordel medbringe ét stort telt i stedet for mange små letvægtstelte. Selvom teltet måske er tungere, kan det godt være til ens fordel, hvis først man begynder at udregne vægten per person. Find her alt fra lavvuer med godt indeklima og plads til ovn til store forsamlingstelte til større forsamlinger og institutioner og bliv klar til børnefødselsdagen i det fri eller outdoor-turen for hele familien.

22 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Tortuga Missouri 400, telt
  Tortuga Missouri 400, telt
  3.999,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Asivik Startent
  Asivik Startent
  3.999,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Asivik Tunnel Patrol Telt
  Asivik Tunnel Patrol Telt
  6.499,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Asivik Lavvu 6-8 indertelt
  Asivik Lavvu 6-8 indertelt
  749,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Nordisk Alfheim 12,6, telt
  Nordisk Alfheim 12,6, telt
  4.499,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Kit-Kat Patrol Long Low Fly / Oversejl/forsejl til jord
  Kit-Kat Patrol Long Low Fly / Oversejl/forsejl til jord
  3.499,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Kit-Kat Patrol telt, komplet
  Kit-Kat Patrol telt, komplet
  7.499,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Robens Fairbanks Grande Tipi 7 pers.
  Robens Fairbanks Grande Tipi 7 pers.
  5.999,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Tortuga Missouri 500 / Ohio, telt
  Tortuga Missouri 500 / Ohio, telt
  6.499,00 kr
  Indlæser lager...
 10. Tortuga Alabama 2, telt
  Tortuga Alabama 2, telt
  9.999,00 kr
  Indlæser lager...
 11. Nordisk Alfheim 19,6
  Nordisk Alfheim 19,6
  5.499,00 kr
  Indlæser lager...
 12. Kit-Kat Patrol bund
  Kit-Kat Patrol bund
  999,00 kr
  Indlæser lager...
 13. Tortuga Alabama 3, telt
  Tortuga Alabama 3, telt
  11.999,00 kr
  Indlæser lager...
 14. Tortuga Missouri 400, underlag
  Tortuga Missouri 400, underlag
  1.099,00 kr
  Indlæser lager...
 15. Tortuga Colorado Plus, grundtelt
  Tortuga Colorado Plus, grundtelt
  19.999,00 kr
  Indlæser lager...
 16. Tortuga Missouri 500 / Ohio, underlag
  Tortuga Missouri 500 / Ohio, underlag
  1.599,00 kr
  Indlæser lager...
 17. Tortuga Colorado Plus, segment (forlængelse)
  Tortuga Colorado Plus, segment (forlængelse)
  7.999,00 kr
  Indlæser lager...
 18. Tortuga Colorado Plus, underlag
  Tortuga Colorado Plus, underlag
  2.799,00 kr
  Indlæser lager...
 19. Nordisk Alfheim 19,6 teltbund
  Nordisk Alfheim 19,6 teltbund
  2.999,00 kr
  Indlæser lager...
 20. Tortuga Albama 3, underlag
  Tortuga Albama 3, underlag
  2.999,00 kr
  Indlæser lager...
 21. Tortuga Alabama 2, underlag
  Tortuga Alabama 2, underlag
  2.399,00 kr
  Indlæser lager...

22 varer

pr. side
Stigende orden

Telte til familien og større forsamlinger

Selvom de store telte ofte vejer en del mere end de små letvægtstelte, kan vægten per person i mange tilfælde ende med at blive den samme, hvis den store forsamling deles om ét telt. Skal I på campingferie, glamping i haven eller bilferie med telt, hvor I ikke skal slæbe teltet mere end et par meter, vil I blive glade for den ekstra plads, I får i et større telt, eller det ekstra gode indeklima, I får i det noget tungere bomuldstelt. Samtidig er det enormt hyggeligt at ligge mange i et telt og fortælle røverhistorier, lege hviskeleg og få varmen med en omgang ormeleg, hvor alle kravler rundt i soveposerne som små orme og larver.


Lavvuen – Tipi telt til hele familien

Lavvuen minder mest af alt om den klassiske tipi med den trekantede silhuet, gode ståhøjde og runde bund. Oprindeligt var lavvuen de samiske rensdyrsnomaders boform og bestod af et skelet overtrukket med en teltdug af ren skind. I dag fås lavvuen dog i lidt mere moderne versioner med en teltstang, der rejses i midten og et oversejl i polyester eller bomuld. En lavvu er let at slå op, da der kun er én stang, der skal hejses. Derefter er det blot at sætte pløkke og barduner fast, og så er du klar til at flytte ind. På spejderlejre eller familieture er lavvuen det perfekte samlingspunkt eller ledertelt. Den gode ståhøjde gør, at det er nemt og behageligt at færdes i teltet. En anden ting, der gør lavvuen til det oplagte samlingspunkt for turen er, at det er muligt at tilkøbe en lavvuovn med skorsten, der stikker ud gennem lavvuens top. Derved kan der varmes op og laves mad inde i lavvuen. Dette er særligt praktisk, hvis teltet bruges i de koldere måneder, hvor udendørsmadlavning ville være en kamp mod tiden med stivfrosne fingre.

NB! En ting, du skal være opmærksom på med en lavvu er, at teltet ikke kan stå uden pløkke. Derfor er det ikke det ideelle telt de steder, hvor hård klippegrund gør det umuligt at fæstne pløkkene i jorden.

Med vores eget mærke, Asivik, har vi valgt at fremstille en 6-8-personers lavvu i PU-coated RipStop polyester. Valget af materiale gør Asivik-lavvuen en del lettere end de bomuldslavvuer, der findes på markedet. Til eksempel vejer Asivik-lavvuen til 6-8 mennesker 6 kg, mens Nordisk Alfheim 19,6 bomulds-lavvu til 6 personer vejer 18 kg. Man skal dog ikke lade sig skræmme af den tunge vægt på bomuldsteltene. Går du ind i en polyester-lavvu og derefter en lavet af bomuld, er du ikke i tvivl om, hvor du helst vil sove.

Bomulds-lavvuen har et indeklima i topklasse, og er vægten ikke et problem på din tur, kan vi klart anbefale, at du vælger at medbringe et telt i bomuld. Samtidig er bomulds-lavvuen også det typiske glamping telt, som ses flere og flere steder på de sociale medier og andre steder på internettet. Glamping-fænomenet er en ny form for luksus-camping, hvor komfort sættes i højsædet. Derfor er bomuldsteltet med sit gode indeklima perfekt til dette formål.

Ønsker du et Robens telt, har vi også en tipi fra Robens i vores sortiment. Robens har samlet det bedste fra begge verdener med deres HydroTex Polycotton, der er en blanding af 65% bomuld og 35% polyester. Dette materiale giver dig bomuldens gode åndbarhed og behagelige indeklima, samtidig med at vægten bliver holdt nede ved hjælp af polyesteren. Derved får du et lækkert 4-personers telt med et indeklima i topklasse på kun 9,1 kg.


Wiglo - Nytænking af lavvuen

Wiglo er en nydesignet udgave af den klassiske lavvu til 6-8 personer. I Wiglo har Bergans taget lavvuens gode egenskaber og opbygning og suppleret med en midterstangen med yderligere 3 teltbuer. Derved får Wiglo et større gulvareal og udnyttelse af dette, da siddehøjden er markant forøget. Samtidig giver de tre ekstra buer desuden mulighed for at rulle siderne op, så Wiglo også fungerer som en effektiv solafskærmning på de varme, solrige dage.


Bomuldstelt til familieudflugten

Nu da vi har nævnt nogle af bomuldens mange fordele og muligheder, kommer vi ikke uden om at nævne de klassiske orange Kit-Kat telte, der blandt andet bliver flittigt brugt af spejderne. Det er nemlig ikke uden grund, at Kit-Kat teltet holder ved – Det ér altså bare et lækkert telt. Bomulden sikrer godt indeklima, og med det tilhørende oversejl får du et vandtæt telt, der holder dig tør igennem selv den kraftigste regn.

Samtidig har teltet en enormt lang levetid. Synes du, at den velkendte orange farve er lidt for kradsbørstig til din smag, laver Nordisk også nogle fantastiske bomuldstelte i samme klassiske telt-facon. Disse er dog med deres afdæmpede beige farve lidt mere neutrale i udtrykket. Køber du et Nordisk telt i bomuld, får du et telt lavet af teknisk bomuld, der er en blanding af 65% polyester og 35% bomuld.


Store telte til større arrangementer og fester

Mangler du et party-telt til festen i haven eller et samlingstelt, stabstelt eller arbejdstelt, er et af vores store telte fra Tortuga måske det, du står og mangler. Mangler du et festtelt til sommerfesten, så vælg et telt, hvor siderne kan rulles op, så teltet kan bruges som pavillon, hvis det danske sommervejr viser sig fra sin gode side. Bomuldsteltene fra Tortuga har god åndbarhed og sikrer godt indeklima til selv de større forsamlinger med mange mennesker.

Vælger du et Colorado Plus telt, kan du vælge at tilkøbe en ekstra sektion, der forlænger teltet med 2 meter – Så går du ikke ned på plads, uanset om alle naboerne kommer forbi til havefest eller du får overnattende gæster.


Pavillon med overdække til 50 mennesker

Truer vejrudsigten med regn til sommerfesten, eller ønsker du blot et sted med skygge til grillfesten eller spejderlejren, giver Asivik Startent ly og skygge til op til 50 bænkede personer. Den store pavillon er let at transportere og sætte op og kan derfor bruges såvel til dags- og weekendarrangementer som til længere udflugter.


Sørg for at have udstyret i orden

Til de fleste telte medfølger de ting, du har brug for; indertelt, teltstang, pløkke, barduner og teltgulv. Der er dog enkelte af de større telte, hvor en eller flere af disse ting skal tilkøbes. Vær derfor sikker på, hvad der er med til teltet, inden du står på en campingplads nede i Tyskland og opdager, at du mangler en teltbund. I mange tilfælde kan de ting, der ikke følger med, udelades, men det er alligevel meget godt at vide, hvad man får, og hvad man eventuelt skal tilkøbe.

Vil du vide mere om telte, materialer og tips og tricks til brug af telt, kan du læse vores artikel Værd at vide om telte her

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker