Fjällräven Kånken rygsæk

Fjällräven Kånken går i disse år endnu en gang sin sejrsgang over det meste af verden. Den velkendte rygsæk er, med det minimalistiske design kombineret med de mange flotte farver, blevet et stilikon både herhjemme og ude i den store verden.

I årenes løb har Kånken fået både en storebror med Kånken Big og en lillebror med Kånken Mini og modellen Kånken Laptop er fulgt med tiden og har tilpasset sig til nye generations krav og forventninger.

Kånken-familien har også fået et bæredygtigt familiemedlem; Re-Kånken, der er lavet af 100 % genbrugspolyester og desuden er PFC-fri.

Find alle modellerne i flotte farver her på siden.
Tilbage i 1970’erne drømte svenske Åke Nordin om at producere en rygsæk til de svenske skolebørn, hvor fokus var på holdbarhed, reduktion af rygsmerter og forbedring af kropsholdningen.

Med hjælp fra den svenske guide og spejderforening lancerede Nordin Kånken til skoleåret 1978. Rygsækken blev hurtig en succes.

Fjällräven producerer nu over 200.000 Kånken rygsække hvert år!

Rygsækken er også populær blandt rejsende, da den er vandafvisende, har masser af funktioner og nemt kan passe under et flysæde eller på hattehylden selv når den er fyldt.

Sådan vasker du en Fjallraven kånken rygsæk

En Kånken rygsæk er bygget til at holde. Men derfor kan den jo godt blive beskidt.

Men hvordan er det nu lige, at du vasker den eller fjerner pletter?Smid ikke din Kånken rygsæk i vaskemaskinen


I stedet skal du vaske beskidte mærker med varmt vand, mildt rengøringsmiddel og en blød børste eller svamp. Hæng din Kånken til tørre på et godt ventileret sted, der ikke udsættes for direkte sollys.

Modeller

Nordin valgte i første omgang at basere størrelsen af taske på skoleelevernes behov – dvs. den skulle rumme en A4-blok og en masse skolebøger. Den tilgang har vist sig at bane vejen til den succes, som Kånken rygsækken nu oplever.

Men Kånken rygsækken er meget mere end den klassiske rygsæk, som mange skolebørn har slæbt til og fra skole i årtier.

Fjällräven har igennem årene udviklet flere forskellige modeller (og farver), så du nu finder en der passer dig.

Kånken finder i følgende modeller; Kånken Classic, Re-kånken, Kånken No. 2, Kånken Laptop 13”, Kånken Lap 15”, Kånken 17”, Kånken Big, Kånken Mini, Kånken Maxi og Kånken Kids.Slidstærk og med masser af detaljer

Kånken rygsækken er fremstillet af det slidstærke og lette materiale Vinyl F. Stoffet holder dine ejendele sikkert og tørre. Rygsækken har et rummeligt hovedrum med en stor lynlås, der gør det let at få overblik og organisere indholdet, to sidelommer og en lomme på forsiden til yderligere opbevaring.

Fjallraven Kanken Classic har et bærehåndtag øverst og behagelige skulderremme. Rygsækken har en baglomme der indeholder en siddepude, som forhindrer, at dine ejendele skraber mod din ryg, når den er i brug. Puden kan fjernes og bruges som siddepude, når du tager en pause.
  • Stort hovedrum til at holde alle dine daglige ejendele.
  • Stor lomme med lynlås foran til ekstra opbevaring.
  • Lomme til vandflaske på siden af rygsækken.
  • Dobbelt håndtag med knaplukning.
  • Justerbare skulderstropper.
  • Fjällräven® logo patch på forsiden.
  • Materiale: Vinylon F.

Tips og tricks til din kånken rygsæk

Læg din Kånken i blød

Fjällräven bruger en særlig farveteknik for at få de helt rigtige og klassike Kånken farver. Det betyder dog, at der i lighed med fx tøj, kan være lidt overskudsfarve tilbage i stoffet.

For at undgå, at det smitter af på dit tøj, anbefaler Fjallraven, at du lægger din rygsæk i blød i 30-60 minutter i lunkent vand, før du begynder at bruge det.

Har du en bærbar computer?

Hvis du har en bærbar computer, kan du med fordel købe Kånken Laptop, som er en rygsæk med indbygget polstret rum til din bærbare computer.

Der er tre Kånken Laptop størrelser at vælge imellem, så du kan finde en der passer til dig.

Kan jeg bruge voks på min kånken rygsæk?


Nej. Kånken rygsækkene er ikke lavet af G-1000 stoffet, som egner sig til voksning. Rygsækkene er lavet af Vinylon F, som ikke tåler voks. De er vandafvisende i sig selv.
Betalingsmuligheder:
Betalingsmuligheder