MORA

Morakniv: Som skabt til naturen

Om du hakker gulerødder i køkkenet eller snitter pinde foran lejrbålet, så er der særligt ét krav, du ikke bør nedprioritere: skarpheden og kvaliteten af kniven. Er bladet sløvt, eller er designet upraktisk, så skal du nemlig bruge flere kræfter, når du skærer. Samtidig risikerer du, at din hånd bliver hurtigere træt, og at du i værste tilfælde skærer i dig selv.

Løsningen? Det er naturligvis skarpe dolke og knive fra svenske Morakniv.

 

I mere end 130 år har det anerkendte mærke designet dolke og knive, der hurtigt gør dem til dine bedste makkere i vildmarken. Historien om Morakniv begynder allerede i 1891 i Östnor i Sverige hos grundlæggeren Frost-Erik Erson. Efter nogle års arbejde som tømmerhugger i Nordamerika, vendte han tilbage til landsbyen. Her startede han en fabrik, der blandt andet fremstillede slæder, men også knive til eget brug.

 

Ønsket for knivene var at styrke ressourcerne i fabrikken og anvende det resterende materiale fra produktionen. Det har siden vist sig at være en succesfuld forretningskoncept. I dag er mærket Morakniv nemlig verdenskendt for knive og dolke med skarpe kanter, faste greb og blade af holdbar carbonstål til oplevelser i naturen.

 

Samtidig er mærket et bevis på, at godt udstyr til outdoor ikke behøver at være dyrt, før det også er godt og i høj kvalitet. Med en dolk og kniv fra Morakniv vil du altså hurtigt opdage, hvor sjovere din jagt, fisketur og lejrtur kan blive. Se vores samlede udvalg af knive og dolke her.

 

Alt fra Mora Bushcraft og snitteknive

Hos Spejder Sport har vi et bredt udvalg af Mora knive. Du kan for eksempel finde alt fra snitteknive, skeknive, bushcraft knive og knive til børn. Fælles for dem alle er pålidelig kvalitet, der ligger godt i hånden. Elsker du naturen eller at lave aktiviteter udenfor? Så vil produkter fra Morakniv være ideelle til dig. Hos Spejder Sport har vi håndplukket nogle af de populære modeller, der blandt andet indeholder:

 

 • Kraftig carbonstål skabt til brug i naturen
 • Detaljer som DLC-coating, som forhindrer rust
 • Skaft af blandt andet olieret birk og bøg
 • Flotte designs til både erfarne jægere og børn

 

Ønsker du en kvalitetskniv, hvor der er kræset lidt ekstra for udseendet? Så kommer du altså ikke udenom en kniv fra Morakniv i Sverige. For at holde skarpheden ved lige bør du blandt andet gøre klingen ren og tør efter hvert brug. Hold også bladet skarpt med vores Lansky slibesæt til både din Mora kockkniv og jagtdolk.

 

Har du spørgsmål til vores sortiment? Kontakt kundeservice hos Spejder Sport, og få kyndig rådgivning fra erfarne outdoor-entusiaster. Her kan vi give dig endnu mere information om vores produkter, tilbehør, eventuelle tilbud og andre nyheder. Tilmeld dig også vores kundeklub, hvor der venter masser af fordele.

 

Sådan finder du de bedste knive

Valget af en Mora kniv handler grundlæggende om, hvad du skal bruge kniven til. Der skelnes nemlig mellem længden på bladet, skæftet, om du kan folde den eller ej, og om den har et savtakket blad. Den kniv, du skal bruge til at snitte en pind med, er ikke den samme, du bør kaste dig ud i at bruge til at filetere en fisk. Derfor er det en god idé at sætte dig ind i de forskellige typer af knive fra Mora, inden du bestiller hos os.

 

Solide materialer

Har du behov for at gå “undercover”? Så giver blandt andet Mora Bushcraft dig rustfrit stål, der godt kan tåle en god tæsk. Kniven fungerer rigtig godt til det almene friluftsliv, jagt og fiskeri. Skal du tænde et bål på din tur, så brug ryggen på knivbladet, der er lavet til at blive anvendt med ildstål. På den måde behøver du ikke længere bekymre dig om våde tændstikker eller en lighter, der er løbet tør for gas.

 

Stærkt design med fast blad

Den traditionelle jagtkniv fremstår ofte som en dolk, hvor bladet er monteret i skæftet eller er gennemgående på kniven. På den måde har du i teorien fat i selve klingen, hvilket gør kniven yderst stærk. Samtidig er du sikret, at fingrene ikke glider ud på æggen, mens du arbejder. Følger du anbefalingerne om vedligeholdelse, så kan din Mora kniv være holdbar i generationer.

 

Sikker kvalitet til børn og voksne

Lad endelig ikke børnene blive derhjemme, næste gang du skal ud i naturen. Morakniv har nemlig også designet gode begynderknive til de mindste. Blandt andet er Scoutsafe en god snittekniv, hvor en stor parerplade sikrer, at de små fingre ikke glider ud på bladet. Er de usikre i bevægelserne, så lad dem øve sig et par gange med en kartoffelskræller på et par friske pinde. Så får de bedre kontrol over bevægelserne og koncentrationen.

9 varer

pr. side
Stigende orden
 1. Mora Scout 39, børn
  Mora Scout 39, børn
  149,00 kr
  Indlæser lager...
 2. Mora Scout 39 safe, børn
  Mora Scout 39 safe, børn
  179,00 kr
  Indlæser lager...
 3. Mora Snittekniv Junior
  Mora Snittekniv Junior
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 4. Mora Skekniv 164, højrehåndet
  Mora Skekniv 164, højrehåndet
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 5. Mora Companion
  Mora Companion
  99,00 kr
  Indlæser lager...
 6. Mora 120 Snittekniv
  Mora 120 Snittekniv
  Bedømmelse:
  80%
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 7. Mora Bushcraft Survival kniv
  Mora Bushcraft Survival kniv
  549,00 kr
  Indlæser lager...
 8. Mora Skekniv 164, venstrehåndet
  Mora Skekniv 164, venstrehåndet
  199,00 kr
  Indlæser lager...
 9. Mora 106 Snittekniv
  Mora 106 Snittekniv
  229,00 kr
  Indlæser lager...

9 varer

pr. side
Stigende orden

Siden 1891 har svenske Morakniv produceret fremragende knive og dolke til outdoor. Deres passion er drevet af lidenskab og kærlighed for solidt håndværk, så du får skarpe knive med godt greb og holdbare materialer til både jagt, spejderlejr og på vandretur. Med over 130 års erfaring kan du altså regne med værktøj af højeste kvalitet.

Viser butikker tættest på
Dette produkt er ikke på lager i nogen butikker