Pandelamper

Når mørket sænker sig, er der næsten ikke den aktivitet der ikke kan have gavn af en pandelampe. Lige meget om du skal rejse telte, sanke brænde i skovbunden, studere kort eller rode med el-installationer er en pandelampe uundværlig.

Der findes masser af modeller med hver deres fordele, så kig på udvalget og se hvilken pandelampe der lever op til dine krav, ønsker og behov.

9 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Black Diamond Spot Lite 200 pandelampe
  Black Diamond Spot Lite 200 pandelampe
  249,00 DKK
  Indlæser lager...
 2. Black Diamond Storm 400 pandelampe
  Black Diamond Storm 400 pandelampe
  499,00 DKK
  Indlæser lager...
 3. Black Diamond Icon 700, pandelampe
  Black Diamond Icon 700, pandelampe
  849,00 DKK
  Indlæser lager...
 4. Black Diamond ReVolt 350, pandelampe
  Black Diamond ReVolt 350, pandelampe
  499,00 DKK
  Indlæser lager...
 5. Black Diamond Spot 350, pandelampe
  Black Diamond Spot 350, pandelampe
  349,00 DKK
  Indlæser lager...
 6. Black Diamond Spot 325, pandelampe
  Black Diamond Spot 325, pandelampe
  349,00 DKK
  Indlæser lager...
 7. Black Diamond Icon, genopladelig batteri
  Black Diamond Icon, genopladelig batteri
  419,00 DKK
  Indlæser lager...
 8. Ledlenser MH10, pandelampe
  Ledlenser MH10, pandelampe
  999,00 DKK
  Indlæser lager...
 9. Asivik Scout, pandelampe
  Asivik Scout, pandelampe
  199,00 DKK
  Indlæser lager...

9 varer

pr. side
Faldende orden

En pandelampe der virker til hver en tid

Det er vigtigt at have en pandelampe, du kan stole på – og som passer til det eventyr, du skal ud på. I Spejder Sport forhandler vi udelukkende pandelamper fra Black Diamond og Ledlenzer, for det er dem, vi selv vil have med på tur. Nå ja, og selvfølgelig vores helt egen Asivik pandelampe, som vi har testet og haft liggende i vand i månedsvis på disken i Esbjerg…uden at der skete noget. Så tro os, når vi siger, at vi ved, hvad der er værd at tage med på tur. Vi er nemlig (mindst) ligeså kræsne som dig.

Pandelamper til alle typer outdoor-eventyr

Uanset om du skal vandre op på toppen af et bjerg, navigere gennem en mørk skov eller rydde op i en mørk kælder, er pandelampen et fantastisk håndfrit udstyr. I dag har kraftfulde LED'er lamper helt overtaget markedet, og der findes en pandelampe til alle formål og aktiviteter. Vi har pandelamper, der kan klare selv det mest ondskabsfulde vejr, aktiviteter under vand eller hvor der er meget støv. Vi har letvægtspandelamper helt ned til bare 55 gram, og så har de alle to eller flere lysindstillinger. Hvilken en der så passer til dig, ja det kommer an på, hvilken tur, du skal afsted på. Læs mere om hver enkelt pandelampe herover eller kom ind og få en snak med os i butikken. Vi vil altid gerne nørde pandelamperne igennem med en ligesindet.

Lysfordelingen påvirker også lysstyrken

Jo kraftigere en lygte er, jo mere batteri kræver den. Dvs. et højt lumental påvirker batterilevetiden. Jo længere tid du er på tur eller jo mere du bruger lampen, jo vigtigere bliver batteriets levetid. Mange vælger derfor at medbringe en powerbank, som hurtigt og effektivt kan oplade det elektroniske udstyr og batterier. Pandelamperne skal sidde komfortabelt og stabilt på hovedet. Remmen skal let justeres og sidde stabilt på en hue.

Forskellig farver lys

Apropos det lys, så har alle vores pandelamper har en rød diode, der er perfekt efter mørkets frembrud, når du f.eks. skal tjekke kortet eller ikke vil vække sidemanden, mens du roder efter din drikkedunk. Fidusen ved det røde lys er, at det ikke generer dine øjne, og du mister derfor ikke dit nattesyn af at bruge det, som du ville gøre med det almindelige hvide lys. Det skyldes, at de lysfølsomme celler i dit øje ikke påvirkes ikke af bølgelængderne fra det røde lys. Endelig kan det røde lys heller ikke ses over store afstande, hvilket jo kan være meget rart, hvis du ikke vil afsløre din position, men samtidig gerne vil se, hvor du går. Flere af vores pandelamper har også muligheden for at skifte over til grønt lys, hvilket især er velegnet til jagtbrug, eller hvis du færdes meget i grorum og grotelte, hvor du ikke vil forstyrre planterne i deres mørkeperioder. I forhold til jagten er det lettere at observere dyr, da det grønne lys ikke generer eller forstyrrer dyrene i samme grad som f.eks. det røde lys. Det blå lys kan, ligesom det grønne, også være en fordel for dig, der går på jagt. Her vil du nemlig lægge mærke til, at ting som blandt andet blod, vil stå tydeligere og mere kontrastfyldt frem. Det kan være smart, hvis du har nedlagt et dyr eller skal kigge efter skader.

Lysstyrke

Den, der nogensinde har været på udkig efter en pære, har læst ordet lumen. Lumen er et mål for lysstrøm og beskriver den samlede lysstrøm, som en kilde udsender i alle retninger. 100 lumen giver nok lys til orientering i og omkring teltet og til at finde vej på kortere ture. 200 lumen giver nok lys til veje og kan lyse over længere afstande. 500 lumen giver så meget lys, at det kan oplyse store områder og tillader dig, at du kan bevæge dig hurtigt. Det højeste lumental er ikke altid synonymt med det lyseste lys, men hvordan lampen fordeler lyset er også vigtigt. Juster lysstyrken på lampen alt efter om du fx er inde i teltet eller vandrer rundt i mørket. På belyste veje kræves et lavere lumennummer, end hvis du løber uden for det belyste spor. Generelt vil en lyskilde med højere lumen tal forbruge energi hurtigere. Overvej derfor forholdet mellem lumen og hvor længe du vil være ude. Jo hurtigere du bevæger dig, jo tungere er lyset og den længere stråle af lys påkrævet - du kan let cykle rundt om lyset ellers.

Lysspredning

Lysspredning er mindst lige så vigtig som lysstyrken. En bred lysspredning passer godt til teltmontering eller navigation. Den fokuserede lysspredning passer godt, når du vil se langt ud og bestemme køreretningen eller se efter sikringerne langs klippen.

Batteri

Overvej også hvilken batteritype du vil bruge i pandelampen. AAA batterier kan købes stort set over alt og koster ikke meget. Andre batterityper kan være sværere at skaffe. Batterier der oplades med USB kabel er fleksible og giver en hurtig, nem og billig opladning. Hvis du ikke vil medbringe ekstra løse batterier, kan du vælge en powerbank, som indeholder strøm til mange opladninger. Batterilevetiden bliver vigtigere, jo længere du tror, den er ude, og faktorer som kulde reducerer batteriets levetid kraftigt. Derfor er det om vinteren en god ide at have et eksternt batteri i rygsæk eller jakke.

Hvorfor er det så vigtigt at kunne sætte styrke?

Den mængde lys, der er nødvendigt for at sætte et telt op i mørke eller løbe trailløb i en mørk skov er ikke den samme. Generelt kan man sige, at jo hurtigere du bevæger dig, jo kraftigere skal lygten være. Da en almindelig vandretur med overnatning oftest byder på mange forskellige aktiviteter, skal lysstyrken på pandelampen kunne justeres. Justering af lyset efter behov kan også forlænge batterilevetiden.

Viser butikker tættest på
Der er ingen butikker